2. Lig Beyaz grupta 29’uncu hafta karşılaşmalarını yönetecek hakemler açıklandı. Merkez Hakem Kurulu (MHK) alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor ile Altınordu arasında oynanacak kritik karşılaşmaya, İstanbul bölgesinden B klasman hakemi Yalçın Taşkınfurat’ı atadı. 38 yaşındaki tecrübeli B klasman, Zonguldak Kömürspor’un en son 29 Nisan 2023 tarihinde yine İzmir deplasmanında Bucaspor 1928’e 2-0 mağlup olduğu maçı yönetmişti. Taşkınfurat’ın, bir yıla yakın zaman sonra yine İzmir deplasmanına denk gelmesi ilginç bir tesadüf oluşturdu.

10 Mart Pazar günü, İzmir Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı’nda saat 14.00’te oynanacak karşılaşmada, Taşkınfurat’ın yardımcılıklarını yine İstanbul bölgesinden B klasman yardımcı hakemler Şafak Nalbantoğlu ile Mücahid Adem Çelebi yapacak. Müsabakada birinci yardımcı hakem olarak görev sorumluluğu üstlenecek Nalbantoğlu, Zonguldak’ta uzun yıllar hakemlik yaptıktan sonra kaydını İstanbul’a aldırmıştı. Karşılaşmanın 4’üncü hakemi Balıkesir bölgesinden C klasman hakemi Talha Öztürk.

2. LİG 68’İNCİ MAÇI OLACAK

Puantajın alt bölümünde haftanın en önemli maçları arasında gösterilen 90 dakika mücadelesi, İstanbullu B klasman hakemi Taşkınfurat’ın meslek kariyerinde 68’inci 2. Lig müsabakası olacak. 2. Ligde 67 maçlık deneyime sahip İstanbullu klasmanın, 1. Ligde 1, 3. Ligde 30, Türkiye Kupası’nda 2 maçlık geçmişi var.

2. Ligde, en son 24 Şubat’ta Bucaspor 1928 ile Ankara Demirspor arasında oynanan maçta düdük çalan Taşkınfurat’ın yönettiği bu maçı, ev sahibi Bucaspor 1-0 kazandı.

Beyaz TV’de sesimiz oldu: “Benim emekçi takımım Zonguldakspor’un günahı ne?” Beyaz TV’de sesimiz oldu: “Benim emekçi takımım Zonguldakspor’un günahı ne?”

Öte yandan, tecrübeli hakemin 29 Nisan 2023 tarihinden bu yana 2. Ligde düdük çaldığı son 10 maçın 3’ünde ev sahibi, 4’ünde konuk takımlar kazanırken, 3 maç beraberlikle sonuçlandı.

SPOR SERVİSİ

H A K

Editör: Hüseyin EKİNCİ