Esra Erol'un programına katılan Gülay Pazarlı isimli kadın, kocasının kendisini başka bir kadınla aldattığını öne sürmüş isyan etmişti. Yayına bağlanan kocası karısının isyanını umursamamış, "Öncelikle kestane balının diyarı Zonguldak Gökçebey Pazarlıoğlu köyünden tüm dünyaya selamlar" diyerek söze girmişti. Yaklaşık 3 yıl önce yaşanan olayın ardından Zonguldak “Kestane balı” ile ünlenmişti.  Kestane balı ile bir anda Türkiye gündemine oturan ve ünlü isimlerin dahi esprilerine konu olan kestane balı ile ilgili Kastamonu’nun ardından Yalova da coğrafi işareti aldı.

Belirli bir bölgeden kaynaklanan bir ürünü tanımlayan ya da kalitesi, ünü veya diğer karakteristik özellikleri itibariyle coğrafi kaynağına atfedilebilen bir bölgeyi işaret eden sınai mülkiyet hakkı olan “Coğrafi işaret” konusunda Yalova, Zonguldak’tan hızlı davrandı. Ocak ayında Yalova, Kestane Balı’nı il adıyla coğrafi işaretli olarak tescilledi.

Bunun yanı sıra 2022’de ise Kastamonu, yine il adıyla “Kestane balı”nı coğrafi işaretli ürünler listesine eklemişti.

Kore Gazisine son görev! Kore Gazisine son görev!

Öte yandan Yüksek kalitesi ve aromasıyla ünlü Zonguldak Kestane Balı, Karadeniz Teknik Üniversitesinde yapılan tahliller sonucunda Türkiye'nin en kaliteli kestane balı olarak belirlenmişti.

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA