Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileri, 2 Mayıs tarihinde başlattıkları 'Gazze için Kıyama Kalk' ve 'Yaşasın Küresel İntifada' temalı nöbetlerini tamamladılar.

Farabi Kampüsü Üst Kapı'da bir araya gelen öğrenciler adına Mürsel Çakmak dua etti. Daha sonra, Üniversite öğrencisi Kerim İşbaralı bir açıklama yaparak, "2 Mayıs Perşembe günü başlattığımız 'Gazze için Kıyama Kalk' ve 'Yaşasın Küresel İntifada' temalı nöbetimizi, şu an itibariyle 74. saatinde sonlandırıyoruz" dedi.

İşbaralı açıklamasında, "Bu süre zarfında, nöbet alanına gelen arkadaşlarımız, hocalarımız ve çeşitli STK'ların üniversite kollarıyla Filistin ve Gazze konularında geniş kapsamlı görüşmeler ve istişareler yaptık. Rektörümüz de ziyaretlerde bulundu. Rektörümüzle özellikle kampüsümüzde atılması gereken adımları görüştük. Ayrıca, sosyal medya aracılığıyla amacımızı, taleplerimizi ve beklentilerimizi ilettiğimiz çağrılar yaptık" şeklinde konuştu.

İşbaralı, "Filistin ve Gazze'ye dair röportajlar gerçekleştirdik, tiyatral gösteriler düzenledik, şiirler okuyarak ve ezgiler söyleyerek direniş ruhunu canlı tutmaya çalıştık. Kuran tilavetleriyle de ruhumuzu güçlendirdik. Bu eylemlerimizi, sadece İsrail'in zulmüne karşı ses çıkarmak için değil, aynı zamanda toplumu bilinçlendirmek için gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, "Bizler, ülkemizin Filistin meselesinde birlik olamamasından ve doğruları söylemekten kaçınan bir toplum yapısından üzüntü duyuyoruz. Bu talepler doğrultusunda atılan adımları destekliyoruz ve daha fazlasının yapılmasını, siyonizmin kökünün kazınmasını istiyoruz" diyerek, üniversite ve ülke genelinde taleplerinin takipçisi olacaklarını vurguladı.

İntihara teşebbüs ihbarı ekipleri harekete geçirdi İntihara teşebbüs ihbarı ekipleri harekete geçirdi

Son olarak, nöbete katılan öğrencilere ve destek verenlere teşekkür eden İşbaralı, "Gazze'yi unutmayalım, zulme sessiz kalmayalım. Direniş ateşini söndürmeyelim. Gazze, bizim son kalemizdir" dedi.

Zbeü Açıklama 2

Muhabir: Ersen Berk Çelik