2. Lig Beyaz grupta alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor, ikinci eleme turundan katıldığı Ziraat Türkiye Kupası’nda, 11 Ekim Çarşamba günü (yarın) Tokat Belediye Plevnespor’la karşılaşacak. Karaelmas Kemal Köksal Stadı’ndaki karşılaşmanın hazırlıkları tamamlandı. Kırmızı-Lacivertli takım, Fener sahasında yaptığı antrenman uygulamasında kupa mesaisine özel prova yaptı.

Zonguldak Kömürspor, Ziraat Türkiye Kupası’nda lige göre farklı bir kadro ve düzende oynayacak. Teknik direktör Mustafa Özer, ligin ilk 6 haftalık bölümünde forma verdiği futbolcuları kupada dinlendirecek. Tokat Belediye Plevnespor’a karşı ligin geri kalan haftalarında fazla forma ve süre şansı bulamayan oyuncular ile gençler oynayacak. Özer, bu sayede söz konusu bu futbolcuların form durumlarını görecek.

Süper Amatör Lige terfi final grubunda ikinci ayak heyecanı... Şampiyon kim olacak? Süper Amatör Lige terfi final grubunda ikinci ayak heyecanı... Şampiyon kim olacak?

Elmas’ın teknik patronu, bu düşünceler doğrultusunda günün antrenman uygulamasında kafasındaki ilk 11 ve gençler üzerinde durdu. Özellikle gençler üzerinde yoğunlaştığı görülen Mustafa Özer, antrenmanın son bölümünde bizzat çalıştırdığı gençlerle gol üzerine uygulamalarda bulundu.

Uzak mesafeden kaleye isabetli gol vuruşlarıyla başlayan prova uygulaması, daha sonra akan oyunda hareket halindeki topla adam eksiltme ve akabinde isabetli şut çalışmasıyla devam etti. Gol becerisini geliştirmeye yönelik bu uygulamaların peşine, kenardan adrese teslim ortalar yapan Mustafa hoca, öğrencilerinden koordinasyon ve zamanlamayı çok iyi sağlayıp golle sonuçlanan vuruşlar yapmalarını istedi. Kaleyi bulan toplarda aferin sözleriyle moralleri yukarıya çıkaran tecrübeli hoca, bu çalışmaların kupa maçında karşılık bulacağını umut ediyor.

Mustafa Özer, nihai sonucun alınacağı kupa maçının penaltılara gitme olasılığını da göz önünde bulundurup şans vermeyi düşündüğü tüm oyunculara penaltı atışı yaptırdı. Prova niteliğindeki çalışmadan yüksek verim alan Elmas’ın teknik patronu, daha sonra takımı kampa aldı.

KUPA MAÇININ ARDINDAN

DEPLASMAN MAÇI VAR

Türkiye Kupası mesaisinin gençlerle geride bırakacak Zonguldak Kömürspor, ardından hiç vakit kaybetmeden tekrar lige yönelecek. Kırmızı-Lacivertli temsilcimiz, 8’inci hafta maçında 5 puan önünde sıralanan Karacabey Belediyespor’la karşılaşacak. 14 Ekim Cumartesi günü gece oynanacak karşılaşmaya ideal kadroyla hazırlanacak Mustafa Özer, kupada üst düzey performans sergileyen oyuncuları bu maçın geniş maç kadrosunda değerlendirecek.

SPOR SERVİSİ

gençeeee-1emir6B1A78426B1A78396B1A77716B1A77636B1A77596B1A77546B1A7693

Editör: Hüseyin EKİNCİ