Zonguldak’ta erkek berberlerine verilen son zamlı tarife yüksek bulunmuştu bilindiği gibi. Şubat ayından bu yana geçerli olan tarifeye göre saç kesme ücreti olarak berberler 200 tl talep ediyor. Berberlerin bu talepleri ise genelde haklı bulunurken vatandaş “onlar da enflasyondan etkileniyor, onların da kiralarına, sularına, elektriklerine, diğer giderlerine zam geldi, zam yapmak haklarıdır” yorumunu yapıyor, kendilerine zam verilmeyen emekliler ve 17 bin lira asgari ücrete talim eden işçi kesimi de berberleri haklı görüyor ama söz konusu ücretin kendi bütçelerini zorladığını da belirtiyor.

“200 lira benim bir aylık ekmek giderim” diyen bir emekli “kel kör, kendi işini kendin gör” diyerek bu nedenle kendisine saç kesme makinası satın aldığını ve makinanın da iki kerede kendini amorti ettiğini söylüyor.

Zonguldak Çocuk ve Genç Müzisyenleri Festivali yapıldı Zonguldak Çocuk ve Genç Müzisyenleri Festivali yapıldı

Berber malzemeleri satıcıları da “son zamanlarda saç kesme aletlerine yoğun talep var, elimizdekiler tükendi, yeni siparişler verdik” diyerek bunun nedeninin ise yüksek saç kesme tarifesi olduğunu vurguluyorlar.

Muhabir: Sermet AKSU