Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde, 2023-2024 sezonunda 30 maçın 28’ini kazanarak 58 puanla şampiyon olan Zonguldakspor Basket 67, 2024-2025 sezonunda mücadele edeceği ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’yle ilgili ön hazırlıklara başladı. Geçen sezona göre bir hayli artan maliyetler üzerine destek çağrısında bulunan Kulüp Başkanı Kanat Tan, kulübün adını Süper Ligde yaşatma adına şehrin dinamiklerine seslendi.

35 yıl sonra Zonguldakspor’un adının Süper Ligde yaşatılacağına dikkat çeken Başkan Tan, Kırmızı-Lacivertli takımın son Avrupa şampiyonu Fenerbahçe başta olmak üzere Galatasaray ve Beşiktaş gibi çok büyük kulüplerle mücadele edeceğini anımsattı. Bu takımların arasında var olabilme adına şehrin desteğine ihtiyaçları olduğunu dile getiren Tan, siyasiler, kamu kurum ve kuruluşlar, holdingler ve iş insanlarını desteğe davet etti.

Temiz futbol istiyoruz... Emeğe ve alın terine saygı gösterilsin Temiz futbol istiyoruz... Emeğe ve alın terine saygı gösterilsin

35 YIL SONRA...

Zonguldakspor’un en son futbolda 35 yıl önce Süper Ligde mücadele ettiği, uzun aradan sonra bu kez basketbol branşında Süper Lig heyecanı yaşayacağını kaydeden Kırmızı-Lacivertli Başkan, “Bir şehir düşünün, futboldan sonra basketbolda 35 yıl sonra Süper Ligde yer alacak. Kadın basketbolunda iki yılda en alt ligden en üst lige yükseldik. Bunu yaparken de iç sahada hiç yenilmeden, rekor galibiyet ve taraftar sayısıyla farkımızı ortaya koyduk. Artık Süper Lig’deyiz. Zonguldakspor’un adını en üst düzeyde yaşatacağız” dedi.

Yönetim olarak ilk gün verdikleri Süper Lig sözünü tutmanın gururunu yaşadıklarını aktaran Kanat Tan, bugünlere gelesiye kadar maddi-manevi çok çaba ve emek sarf edildiğini belirtti.

Zonguldak şehrinin her zaman en iyisini hak ettiğine vurgu yapan Tan, “Süper Lig seviyesi ekonomik olarak bambaşka. Son Avrupa  şampiyonu Fenerbahçe başta olmak üzere Beşiktaş, Galatasaray ve kurum ve kuruluş takımları gibi dev bütçelere sahip takımlarla mücadele edeceğiz. Zonguldak’ımızın isminin bu takımlarla beraber anılacak olması hepimiz için çok büyük bir gurur kaynağı. Daha ötesi şehrin tanıtımına ve ekonomisine sağlayacağı katkıyı siz düşünün. İlk kez mücadele edeceğimiz ligde devamlılığı sağlamak adına şehrin dinamiklerine ihtiyacımız var. Siyasiler, kamu kurum ve kuruluşlar, holdingler, iş insanlarına çağrımızdır. Zonguldakspor Basket 67 adını Süper Ligde yaşatmak için desteğe ihtiyacımız var. Hep birlikte başardık, yine başaracağız” diye konuştu.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ