Birinci Amatör Küme’den Süper Amatör Lige yükselecek 3 takımın belli olacağı Süper Amatör Lige Yükselme Grubu’nda kupalar 28 Nisan Pazar günü sahiplerini bulacak. İlk ayak maçları geçen hafta oynanan finalin ikinci ayak maçları neticesinde, A ve B grubunda şampiyon unvan kazanacak iki takım, adını Süper Amatör Lige yazdıracak.

Finalin ikinci ayak maçlarına Fener sahası ile Perşembe sahası ev sahipliği yapacak. Fener sahasındaki maçta, Üzülmezspor-Filyos Ateşspor, Perşembe sahasındaki maçta, Perşembe Belediyespor-Velioğlu Gelişimspor karşı karşıya gelecek. İlk ayak maçlarında, Filyos Ateşspor Üzülmezspor’u 5-0 farklı yenmiş, Velioğlu Gelişimspor-Perşembe Belediyespor müsabakası başladığı gibi golsüz berabere sona ermişti.

Rövanş mücadelesine 5 gollü galibiyetin avantajıyla gidecek olan Filyos Ateşspor şampiyonluğa çok yakın. Bir mucize olmadığı takdirde Filyos temsilcisi 6 yıl aradan sonra Süper Amatör Ligdeki yerini alacak.

0-0’ın rövanşında karşılaşacak Perşembe Belediyespor ile Velioğlu Gelişimspor arasındaki maçta, bu defa nihai sonuç alınacak. Karşılaşma, skora göre uzatma süresi ve penaltı atışlarına kadar gidebilir.

Final ikinci ayak maçlarının ardından şampiyon iki takımın belli olacağı Süper Amatör Lige Terfi Grubu’nda, finalde elenen  iki takım, daha sonra statü gereği çift maç eleme usulü karşı karşıya gelecek. Karşılıklı iki maçın ardından bir takım daha Süper Amatör Lige yükselecek.

FİNAL HAKEMLERİ ERGİN İLE GÖKTAŞ

Şampiyon takım son haftaya kaldı... Ya Esenler Erokspor, ya da Vanspor Şampiyon takım son haftaya kaldı... Ya Esenler Erokspor, ya da Vanspor

Zonguldak İl Hakem Kurulu, şampiyonların belli olacağı final ikinci ayak maçlarına, 3. Ligde maç yöneten C klasman hakemi Hakan Ergin ile Bölgesel klasmana hazırlanan Ertuğrul Göktaş’ı atadı.

Ergin, Perşembe Belediyespor-Velioğlu Gelişimspor arasındaki müsabakada düdük çalacak. Ergin’in yardımcılıklarını, Melih Kaya ile Atakan Karakayış yapacak.

Göktaş ise, Üzülmezspor-Filyos Ateşspor müsabakasını yönetecek. Göktaş’ın triosunda, Ahmet Kavşur ile Burak Güneş var.

28 NİSAN PAZAR

Saat 15.00 Perşembe sahası: Perşembe Belediyespor-Velioğlu Gelişimspor (Hakan Ergin, Melih Kaya, Atakan Karakayış)

Saat 13.00 Fener sahası: Üzülmezspor-Filyos Ateşspor (Ertuğrul Göktaş, Ahmet Kavşur, Burak Güneş)

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ