Yangında can pazarı! Yangında can pazarı!

Düzce Haber – Bolu Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki laboratuvar ortamında üretilen Torymus sinensis böcekleri, kestane balı üretimini olumsuz etkileyen Gal arısıyla mücadele etmek amacıyla dallara yerleştirildi.

Faciadan son anda kurtuldu! Faciadan son anda kurtuldu!

Dryocosmus kuriphilus, yani Gal arısı, 2021 yılında Akçakoca ormanlarında kestane ağaçlarına zarar vermeye başlamıştı. Bu zararlı böcekle mücadele etmek için mekanik ve biyolojik yöntemler kullanılarak çalışmalar yapılmaktadır. Bolu Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki laboratuvarda son iki yıldır Torymus sinensis adlı böceklerin üretimi başlatılmıştı. Torymus sinensis, Gal arısının doğal düşmanı olarak bilinmektedir.

Güvenilir, Tecrübeli Ve Başarılı Boşanma Avukatları İçin Av Görkem Demircan Hukuk Bürosu Güvenilir, Tecrübeli Ve Başarılı Boşanma Avukatları İçin Av Görkem Demircan Hukuk Bürosu

MHP’de değişim başlıyor MHP’de değişim başlıyor

Gal arısı kestane ağaçlarında gal oluşumuna neden olarak meyve üretimini ve arıcılık faaliyetlerini olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle, bu zararlı böcekle biyolojik mücadele çalışmaları bu yıl da devam etmektedir.

 

Su sorunu sona erdi heyecanla yerden fışkıran suyu izlediler! Su sorunu sona erdi heyecanla yerden fışkıran suyu izlediler!

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü laboratuvarında üretilen bin 800 adet Torymus sinensis böceği, Akçakoca Orman İşletme Müdürlüğü Altınçay Şefliği'nde bulunan doğal ortamdaki kestane ağaçlarında Gal arısının neden olduğu gallerin olduğu dallara bırakılmıştır.

Dünyanın en tatlıları!.. Dünyanın en tatlıları!..

Torymus sinensis böceklerinin üretimi laboratuvarda devam etmektedir ve bu yılda Gal arısıyla mücadele amacıyla üretilen yırtıcılar, Gal arısının zarar verdiği ormanlara periyodik olarak Akçakoca Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yerleştirilecektir. İHA

İlkokul öğrencisi ‘İlkokul mangala’ kategorisinde Türkiye’de birinci oldu İlkokul öğrencisi ‘İlkokul mangala’ kategorisinde Türkiye’de birinci oldu

AW912926_05

AW912926_04

AW912926_03

AW912926_01

Editör: Virda Şahin