Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası bölgede sağlık ve kültür turizminin canlandırılması konusunda çalışmalarına devam ediyor.

16 – 17 Ocak 2023 tarihinde Almanya’nın Başkenti Berlin’de düzenlenen Türkiye – Almanya Sağlık Turizmi Fuarına katılım sağlayan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası heyetinin bu fuarda iletişim kurduğu paydaşlardan Avrupa Türk Acenteciler Birliği (Almanya Coop TR) Yönetim Kurulu Üyesi, TURSAB Asya BTK Yönetim Kurulu Üyesi ve Tatil Güneşi Gürhan Tour Firması yetkilisi Gürhan Lale fırsatları masaya yatırmak için Zonguldak’a geldi.

Zonguldak TSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Öztürk, Genel Sekreter Muharrem Sarıkaya ve Genel Sekreter Yardımcısı Erdem Koltuk ile bir toplantı gerçekleştiren Tatil Güneşi Gürhan Tour Firması yetkilisi Gürhan Lale, bölgenin potansiyeli hakkında bilgi alarak daha sonra Maden Müzesi, Maden Şehitleri Müzesi, Gökgöl Mağarası ve Devrek Baston Müzesini gezdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir” Geçtiğimiz ay Türkiye – Almanya Sağlık Turizmi Fuarında, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası olarak stant kurarak katılım sağladık. Fuar’a katılmamızda ki hedefimiz; Zonguldak ilinin Almanya ile olan turizm potansiyelini, gelişen sağlık sektörümüz ile buluşturmak ve Zonguldak’ta sürdürülebilir bir “Sağlık Turizmi” sistemi kurmaktı. B2B İkili İş Görüşmeleri etkinliği ile Almanya’da faaliyet gösteren sağlık turizmi acenteleri, sigorta şirketi yetkilileri ve aile hekimleri olmak üzere tüm branşlardaki hekimler ile ikili iş görüşmeleri etkinliğinde bir araya gelerek iş bağlantıları kurulması fikir alışverişinde bulunduk. Bu görüşmelerde tanışma fırsatı bulduğumuz Avrupa Türk Acenteciler Birliği yetkilisi Sayın Fatih Şenel ile Türkiye’ye döndükten sonra bir planlama yaptık. Kendisinin yönlendirmesiyle bugün Avrupa Türk Acenteciler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda TURSAB Asya BTK Yönetim Kurulu Üyesi ve Tatil Güneşi Gürhan Tour Firması yetkilisi Gürhan Lale’yi misafir ettik. Kendisi ile hem sağlık hem kültür turizmi konusunda neler yapabiliriz onları masaya yatırdık. Zonguldak’ın öne çıkan kültür turizmi rotalarını gezdirdik. Önümüzdeki günlerde tur firmalarına tanıtım amaçlı daha kapsamlı bir gezi planlamak ve yurtdışı turizm paketlerine Zonguldak’ı eklemek için çalışma yapmak üzere anlaştık. Amacımız Zonguldak’a yurtdışından turist çekebilmek. Hem sağlık hem kültür turizmi canlılığını bölgemize kazandırabilmek. Gürhan Bey ilk izlenim olarak oldukça olumlu düşünceler içinde olduğunu ifade etti. Önümüzdeki günlerde düzenleyeceğimiz toplantılar ile ciddi bir mesafe kat edeceğimizi düşünüyorum” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Seçkin