Okula yeni başlayacak minikler için çıkartılan ve eğitime alışmaları maksadıyla uygulanan uyum dönemi 1 Eylül’de başlıyor, yüzbinlerce 6-7 yaş grubu yarından itibaren sıralara oturacak. Eylül 8’inden itibaren de diğer öğrenciler ders başı yapacak.
Ancak geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da ülkedeki tüm devlet okulları eğitim öğretim yılına yine sorunlu olarak başlayacaklar. Çünkü okullarda gereken hizmetli personel alımı bu yıl da gerçekleştirilemedi. Milli Eğitim Bakanlığının geçtiğimiz yıl başlattığı ayda 8 bin liraya part-time hizmetli olarak çalışma programına rağbet olmadı, bu yıl da olmayacağına kesin gözüyle bakılıyor. Bu nedenle bakanın söz ettiği 70 bin hizmetli alınacak lafları gerçekleşmesi olanaksız bir vaat şeklinde görülüyor.
Velilerin bu nedenlerle elde kova ve süpürgelerle okul temizleyeceği gerçeği ortaya çıkarken tuvaletlere bir sabun bile koyamayacak olan bakanlık yine öğrencilere bu yıl da bir bardak su bile veremeyecek.
Sorunlu eğitim kapsamında işbaşı yaptırılamayan ve atanamayan öğretmenler de var. Bunların sayıları da yüz binleri geçiyor. Ayrıca sınıflara tarikat üyesi imam müezzin gibi pedagojik formasyon almamış bir takım kişilerin girebilme olasılığı da velileri en çok düşündüren konular arasında.

Kilimli Belediyesi’nden personel alımı yapacak
Kilimli Belediyesi’nden personel alımı yapacak
İçeriği Görüntüle

Whats App Image 2025 08 31 At 10.39.57


Muhabir: Sermet Aksu