Ramazan ayına bir aydan az kala her yıl dar gelirli vatandaşlar tarafından alınan yardım kolileri enflasyondan etkilenendi. Ramazan kolilerinin uçuşa geçmesi duyanları şaşkına çevirdi.

“TÜİK Çocuk” hizmete girdi “TÜİK Çocuk” hizmete girdi

On bir ayın sultanı olarak adlandırılan ve oruç tutulup bol bol ibadetle geçirilen bu ay yardımlaşma ayı olarak da biliniyor. Bu kapsamda yardımseverler daha az gelirli kişilere yardım etmek amacıyla Ramazan kolisi yaptırıyor. Her sene yardım amaçlı dağıtılan erzak kolileri bu sene fiyatlarıyla el yakıyor. Geçen seneki fiyatlara oranla ciddi artış yaşayan Ramazan kolileri resmen cep yakacak dereceye çıktı. Artış oranı yüzde 500’leri buluyor. Yani 5 misli daha fiyatlı. Bu da yardım yapacak olanları etkiliyor.

Geçtiğimiz sene Ramazan ayında 189 lira olan koli fiyatları bu sene 950 liraya kadar çıktı. Öte yandan 269 lira olan paket fiyatları ise 1300 liraya çıktı. Yapılacak oylan ufak bir araştırmada bunu anlayabiliyorsunuz.

Ekonomik paket olarak geçen ve içerisinde 12 adet ürünün bulunduğu Ramazan kolileri geçtiğimiz yıl 150 liradan satılırken bu yıl 600 liraya yükseldi. 24 ürün bulunduran ve içeriği daha zengin olan Ramazan kolileri ise 189 liradan 950 liraya kadar çıktı. Öte yandan içerisinde 31 ürün bulunan ve “ziyafet paketi” olarak bilinen kolinin fiyatı ise 269 liradan 1300 liraya çıktı.

Bu da şunu gösteriyor; bu yıl ramazan fakir fukara için de, yardım yapacaklar için de zor geçecek. (Sermet Aksu)

WhatsApp-Image-2024-02-13-at-12.52.56

Editör: Murat Barutçu