Ücretsiz doğal gaz uygulaması, Karadeniz gazının kullanılmaya başlaması sırasında duyurulmuş ve aylık ortalama 25 metreküplük doğal gaz tüketimi için gereken bedelin bir yıl boyunca faturalardan düşüleceği açıklanmıştı.

Nisan ayında başlayan bu uygulama ile vatandaşlar, doğal gaz ödemelerini devlet tarafından karşılamış ve yaz aylarında doğal gaz tüketimi düşük olduğu için ödeme yapmamışlardı. Hazine tarafından karşılanan toplam doğal gaz bedeli 3.2 milyar metreküp olup, toplam destek miktarı 16 milyar TL'ye ulaşmıştır.

25 METREKÜPLÜK HAK EDİŞLERİ ÜCRETSİZ OLARAK KARTLARINA YÜKLENECEK

İl Özel Idare’de “Yolsuzluk” operasyonu! Gözaltılar var! İl Özel Idare’de “Yolsuzluk” operasyonu! Gözaltılar var!

Ücretsiz doğal gaz uygulaması, 1 Mayıs 2024 tarihine kadar devam edecek. Bu süre içinde, 25 metreküp doğal gaz tüketimine karşılık gelen 153.25 TL'lik aylık fatura bedeli vatandaşlardan alınmayacak.

Ön ödemeli sayaç kullananlar, kendi satın aldıkları doğal gazdan ön tüketim yapacaklar ve yeni yüklemelerinde 25 metreküplük hak edişleri ücretsiz olarak kartlarına yüklenecek.

394 MİLYAR TL’YE ÇIKMASI BEKLENİYOR

Ücretsiz doğal gaz uygulaması, vatandaşların faturalarına toplamda 43 milyar TL'lik katkı sağlayacak. Hükümet, enerji faturalarını sübvansiyonlama politikasına devam ediyor ve geçen yıl vatandaşlara 200 milyar TL'lik enerji desteği sağlamıştı. Bu yıl ise bu desteğin 394 milyar TL'ye çıkması bekleniyor.

VATANDAŞLARIN ENERJİ FATURALARINDA ÖNEMLİ BİR TASARRUF SAĞLIYOR

Ücretsiz doğal gaz uygulamasının 1 Mayıs 2024 tarihine kadar uzatılması, vatandaşların enerji faturalarında önemli bir tasarruf sağlayacak. Hükümet, enerji desteğine devam ederek ekonomik rahatlama ve vatandaşların refahını artırma yolunda önemli adımlar atıyor. Bu uygulama, Karadeniz gazının devreye alınması ile birlikte enerji maliyetlerini düşürmeye yönelik önemli bir girişim olarak değerlendiriliyor. (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu