Zonguldak’ta geçen haziran ayında düzenlenen terör operasyonunda gözaltına alınan ve haklarında dava açılan 4 üniversite öğrencisi hakim karşısına çıktı. Mahkeme, tutuklu sanıklardan B.N.T. ve S.D.’nin yurt dışına çıkış yasağıyla tahliyesine karar verirken, N.Ş.’nin tutukluluk halinin devamına hükmetti.
Operasyonda 4 öğrenci gözaltına alınmıştı
Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, THKP-C, Dev-Yol ve Devrimci Hareket örgütleri içerisinde faaliyet gösterdikleri ve Devrimci Gençlik Dernekleri (DGD) ile bağlantılı oldukları iddia edilen N.Ş., S.D., İ.K. ve B.N.T. hakkında gözaltı kararı verilmişti.
TEM Şube Müdürlüğü ekiplerince kent genelinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 4 öğrenci yakalanmış, N.Ş., S.D. ve B.N.T. tutuklanırken İ.K. adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
İlk kez hakim karşısına çıktılar
Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya 3 tutuklu sanık, tutuksuz sanık İ.K. ve taraf avukatları katıldı.
“Silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “zincirleme şekilde kamu malına zarar verme” suçlamalarıyla yargılanan N.Ş., hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. N.Ş., herhangi bir terör örgütüne üye olmadığını ve katıldığı dernek faaliyetlerinin yasal olduğunu savundu.
“Çok saf düşüncelerle gittim”
Tutuklu sanıklardan B.N.T. de kötü niyet taşımadığını savunarak işçi, kadın ve Filistin haklarıyla ilgili faaliyetlere katıldığını söyledi.
B.N.T., “Ailemin karşısına böyle çıkmak istemezdim. Çok saf düşüncelerle gittim” ifadelerini kullandı.
Sanık S.D. ise hayalinin kaymakam olmak olduğunu belirterek, katıldığı faaliyetlerin kötü bir amaç taşıdığını düşünmediğini savundu.
Savcı tutuklulukların devamını istedi
Cumhuriyet savcısı, mütalaasında tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti.
Mahkeme heyeti ise ara kararında B.N.T. ve S.D.’nin yurt dışına çıkış yasağı uygulanarak tahliye edilmesine karar verdi.
N.Ş.’nin tutukluluk halinin devamına hükmedilirken, tutuksuz sanık İ.K. hakkındaki adli kontrol tedbiri kaldırıldı.
Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.




