Çağımızda turizme yönelmeye ve bu sektörden gelir elde etmeye karar veren yöreler turistik yatırımlarla bu yöndeki gelişmelere örnek olurlar. Örneğin bir Manavgat/Side’ye yapılmış olan Afrika şatosu görünümlü kerpiçten yapılmış OXYD DISCO isimli eğlence merkezinin ünü tüm dünyaya yayıldı ve bu beldeye her yıl on binlerce yabancı turist sırf burada eğlenip dans edebilmek için akın akın gelerek döviz bıraktılar, bırakmaya da devam ediyorlar.

Tabii ki böyle turistik merkezlerin idari ve mülki amirleri de bu konularda ileri görüşlü insanlardır. Yatırımları özendirip teşvik ederler. Zonguldak’ta ise bildiğiniz gibi bira içiliyor diye festivaller yasaklandı yakın geçmişte.

Onun için Zonguldak’ta turizm patlamaz. Ama bir Bartın’da patlar. Çünkü Bartın’da turizm yıllardan beri teşvik edilip destek veriliyor, otelcilik, motelcilik, pansiyonculuk, karavan ve çadır turizmi yaygındır ve yöre halkına büyük paralar kazandırır. Zonguldak sahillerine ise bir wc bile yaptırmaktan aciz kurum ve kuruluşlar var bizim yöremizde. Bartın ise her yıl yapılan turistik yatırımlarla ekonomisini güçlendiriyor. Bu konudaki yatırımlar da hala artan boyutlarda devam ediyor.

Bartın Halk gazetesinde yer alan bir habere göre iş insanı Tolga Kaymak'ın liderliğinde gerçekleşecek olan büyük bir projenin heyecan verici haberleri şehre yeni bir soluk getiriyor. Edinilen bilgiye göre Kaymak, Bartın'a Avrupa'nın en seçkin kulüplerini aratmayacak bir eğlence mekanı kazandırmayı hedefliyor.

Hıdrellez Zonguldak’ı Pas Geçti Hıdrellez Zonguldak’ı Pas Geçti

Edinilen bilgilere göre, proje kapsamında 40 dönümlük bir arazi üzerine inşa edilecek olan bu özel kulüp, Bartın'ın turizm ve eğlence potansiyelini daha da yukarılara taşıyacak nitelikte olacak, kulüp Bartın'ın mevcut eğlence sektörüne yeni bir soluk getirecek ve bölgeye önemli bir cazibe merkezi kazandıracak. Hiç kimse de “böyle bir eğlence merkezinde alkollü içecek satılır” diye sorgulamayacak. Böylece Bartın’ın turizm gelirleri de katlanacak.

Zonguldak ise ne yazık ki beceriksizlikler yüzünden böyle turistik olaylara uzaktan bakmaya devam edecek, Zonguldak halkı da hala eğlenebilmek için yeni mekanlar hayali kuracak, festival yapılacak mı, yapılmayacak mı, yapılacaksa yasaklanacak mı, turizm bir gün patlayacak mı diye endişe duymaya da devem edecek.

Şu bir gerçek ki, burada turizm hiçbir zaman patlamayacak, mavi bayraklı bir Filyos’u bile turizme kazandıramayanlar yüzünden ancak gümleyecek…

Whats App Image 2024 04 21 At 13.20.56

Muhabir: Sermet AKSU