Zonguldak Belediye Meclisi Haziran Ayı 2’inci Birleşimi Belediye Başkanı Ömer Selim Alan başkanlığında yapıldı.  3 maddeden oluşan gündemde, gündemin ilk maddesi olan “belediyenin norm kadro değişikliği cetvelin görüşmesi” konusu oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 2’inci ve 3’üncü maddesi 2 bin 500 hektarlık alanda revizyon planı okundu.  Maddeler oy birliği ile kabul edildi.

"Gelin bu şehri beraber yapalım"

Yoğun sis kent merkezinde etkili oldu Yoğun sis kent merkezinde etkili oldu

Gündemde söz alan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinden çıkan sonuçların kente hayırlı olduğunu ifade ederek, “Milletvekillerimiz yemin etti ve göreve başladı. Bizlerde katıldık Cumhurbaşkanımızın orada söylediklerini çok kıymetli bulduk. Ülkemiz için halkımız için çalışmamız gerekiyor. 5 tane vekillerimiz ile ortak hareket edip beraber çalışmak istiyoruz. İmar revizyon konusu Zonguldak en önemli konusu 19 mahallemizin toplam alan 2 bin 500 hektar bizim kullanabildiğimiz 650 hektar bir çok yerin imarı yok. Biz göreve geldiğimiz an bununla ilgili çalışma yaptık. Biz şehrin 50 yıllık projeksiyonunu aldık. Bu ha deyince olabilen bir şey değil. Biraz Aman alıyor. Biz Zonguldak olarak hızla koşmaya başladık. Filyos Limanı, doğalgaz ile başladık devam ediyoruz. Bunun için şehri planlamasını yapmamız gerekiyor. Zonguldak’ta terse göç olacak inşallah. Kentsel dönüşüm ve terse dönüş ile birlikte nüfus kat kat artacak.  103 bin insanımızı düşünmek istiyoruz. Vatandaşlarımız bizlere gelip imar istiyor. Bugüne kadar hep parsel bazlı yapıldı. Ada bazlı çalışmamız lazım. İçinde parkı olan güzel bir yer yapmak. Hepimiz bunu istiyoruz. Bizim bunları yapmamanız için birbirimize güvenmemiz lazım. Zonguldak’ımıza beraber inşa edeceğiz. Zonguldak'ın yüzde 74'ü imarsız bu bütün Zonguldak’ı ilgilendiren bir durum. Burada kazanan Zonguldak halkı olacak. Personel emrinizde beraber çalışalım beraber yapalım. Gizli kapaklı yapmıyoruz. Güzel yerlerde yaşamayı hepimiz hak ediyoruz.  Zonguldak'ın 50 yılını planlıyoruz. Daha önce başkanlarımız bu riske girmemiş. Halkımızın hak ettiği gibi yaşamasını istiyoruz. Hepinizden rica ediyorum. Gelin beraber yapalım.” Haber: Sertaç ÖZDEMİR

WhatsApp-Image-2023-06-07-at-14.47.56-(1)WhatsApp-Image-2023-06-07-at-14.47.55

Editör: Murat Barutçu