Zonguldak'ın merkezinde bulunan Ulu Cami'de öğle vakti verilen bir vaaz, tartışmalara ve toplumsal tepkilere yol açtı.

Cami vaizi Ali Koblay, bir öğle vaazında A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın kıyafetini ele alarak İslam'ın tesettür emrini açıkladı. Ancak, vaaz sırasında yaptığı yorumlar, cemaat içinde rahatsızlık yarattı ve tepkilere neden oldu. Koblay'ın kadın voleybolcuların giyim tarzını eleştirmesi, özellikle spor ve giyim konularındaki hassasiyetleri gündeme taşıdı.

Tepkilerin artması üzerine Zonguldak İl Müftüsü Aşır Durgun, bir basın açıklaması yaparak vaizin vaazını ve yaklaşımını laikliğe uygun bulmadığını ifade etti. Bu açıklama sonrasında Aşır Durgun da tartışmalara katıldı ve kamuoyunda çeşitli görüşlerin ortaya çıkmasına yol açtı.

Durgun'un açıklaması sonrasında toplum içinde farklı görüşler yükseldi. Kimi kesimler, müftünün laiklik ilkesine sahip çıkmasını ve vaizin yanlış bir yaklaşım sergilediğini düşünerek olumlu bir şekilde karşıladı. Ancak bazı kesimler, Durgun'un müftü olarak vaize uyarı cezası vermesini eleştirerek, laiklik ilkesinin dini öğretilere müdahale etmemesi gerektiğini savundu.

TFF'den beklenen karar: O maçla ilgili inceleme başlatıldı! TFF'den beklenen karar: O maçla ilgili inceleme başlatıldı!

Aşır Durgun ile ilgili yapılan eleştiriler şu şekilde:

“Aferim memur efendi(!)Laikleri Kemalistleri çok mutlu ettin! Bravo sana iyi kıvırdın! Ne şiş yansın ne .. becermeye çalıştın ama olmadı. İlk seçimde seni CHP milletvekili adayı görmeyi umuyoruz(!) P.sırık s.msük d ns.zden Müftü olmaz! Zonguldak'a gelirse maç yapmaya çıplak takım, sana en ön koltuktan bilet versinler, git doya doya laikliği yaşa..”

“İl müftüsü Bay Aşır Durgun ‘a görevini yerini getirdiği için teşekkür ederim. Kim olursa olsun din adına kimsenin  kimseyi eleştirme hakkı olamaz !! Din yaradan ile kul arasında!”

“Cemaat arasında, kimlikleri bizden amma kalben ve inanç bakımından bizden olmayanlar daima vardır. Bunlar; Hristiyan, Yahudi ve Rumlardır. Komşu bildiklerimiz cemaat bildiklerimiz, münafıklar var.”

“Nemalanan beri Allahını emirlerini birileri aman kırılmasın diye anlatması suç oldu yazıklar olsun. Birileri g… başını açacak din görevlisi de bunun günahını anlatacak ve bu suç olacak yazıklar olsun...”

“bu müftüyü görevden alın  bunlardan bir nane olmaz”

“Yazıklar olsun size bırakın imamlar hakikatleri anlatsın artık tehlikenin farkında değil misiniz?”

“AşırDurgunİstifa diyanet LAİKLİĞe göre  değil Allah’ın kanunlarına göre konuşmalı”

“Derhal hemen #AşırDurgunİstifa”

“Valla vaiz bizzat bunu söyleyebilmelidir de… Tevil etmeye lüzum yok. Hocanın ekmeğine çökenlerin boğazına Azrail çöksün.”

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Murat Barutçu