Zonguldak’ta bir petshop işletmesinin, ticari amaçla cins kedi üretip, yavru kedileri küçük akvaryumlarda tuttuğu ve satışa sunduğu iddia edildi. Durumu gören vatandaşlar tarafından ilgili kurumlara şikâyetler yapılmasına rağmen şu ana kadar herhangi bir yaptırım uygulanmadığı öne sürüldü.

Gazipaşada trafik sıkıştı ambulans yolda kaldı
Gazipaşada trafik sıkıştı ambulans yolda kaldı
İçeriği Görüntüle

Görgü tanıkları ve hayvanseverlerin aktardığına göre, petshop içerisinde doğal yaşam alanından uzak, son derece dar bir cam fanus içinde tutulan kedilerin hem fiziksel hem de psikolojik olarak zarar gördüğü belirtildi.

Vatandaşlar, yetkilileri bir kez daha göreve çağırarak, şu çağrıda bulundu:

“Canlıların ticari kazanç uğruna kötü muamele görmesine göz yumulmasın. Bu hayvanların derhal sağlıklı ve uygun koşullara kavuşturulması gerekiyor. Şikâyet ettik, sonuç alamadık. Bu sessizlik, hayvanlara yapılan eziyete ortak olmaktır.”

Whats App Image 2025 07 25 At 12.06.47

Whats App Image 2025 07 25 At 12.06.48

Whats App Image 2025 07 25 At 12.06.49

Whats App Image 2025 07 25 At 12.06.50

Kaynak: Haber Merkezi