31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerin ardından 'oy parası' iddiası gündeme geldi. Gazeteci Saygı Öztürk, Sözcü TV canlı yayınında banka dekontunu göstererek adayların seçmenlere oy vermesi ya da sandığa gitmemesi için para dağıttığını iddia etti. Banka dekontunda 'oy parası' ibaresinin bulunması dikkat çekti.

Öztürk, söz konusu parayı gönderen tarafın seçimleri kazandığını belirtirken, bu parayı alanların nasıl kanıtladığını sorusuna, yeminler edildiğini veya oy kullanırken fotoğraf çekildiğini söyledi. Öztürk, paranın 2 Nisan'da hesaba geçtiğini belirtse de aslında 31 Mart seçim günü gönderildiğini ancak sonradan hesaba aktarıldığını ifade etti.

Gazeteci Öztürk, bazı durumlarda seçmenin başka bir partiye oy vermeyeceğini belirtmesi üzerine para teklif eden adayların "Kendi partimize de oy verme, git eğlen" dediğini iddia etti. Öztürk, "Oy" denildiğinde artık hemen para konusunun da gündeme geldiğini vurguladı.

ZONGULDAK BELDESİNDE SON 24 SAATTE NE OLDU?

Aynı iddialar Zonguldak’ta bir ilçeye bağlı beldede de gündeme gelmişti. Şafak Gazetesi Haber Merkezi’ne ulaşan bazı vatandaşlar, belde de seçime son 24 saat kala oy karşılığında para dağıtıldığını iddia etmişlerdi. Öte yandan, bazı vatandaşlar ise bir belediye başkan adayının Cuma günü itibarıyla kara propaganda yöntemine başvurarak, diğer başkan adayı ile ilgili farklı görüntüleri servis ettiğini iddia ettiler.

Gazipaşa Derneği Belediye Başkanı Erdem’i ziyaret etti Gazipaşa Derneği Belediye Başkanı Erdem’i ziyaret etti

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA