Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü, kurumlar ve farklı sektörler arasındaki iş birliğini geliştirmek, bilgi ve tecrübe paylaşımını artırmak amacıyla yürüttüğü “Sektör Buluşmaları” kapsamında Eren Enerji Elektrik Üretim A.Ş.’ye teknik ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette şirketin Zonguldak’taki santral ve liman sahaları gezilerek enerji üretim faaliyetleri, tesislerin çalışma sistemleri ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alındı.

ELEKTRİK ÜRETİM SÜREÇLERİNİ YERİNDE İNCELEDİLER

Eren Enerji İnsan Kaynakları Direktörü Emre Erdem, Halkla İlişkiler Uzmanı Fatma Mutlu ve Mehmet Kırımsal tarafından yapılan bilgilendirmenin ardından teknik geziye geçildi.

Orman Bölge Müdürlüğü ekibi; liman sahasını, elektrik üretim santrallerini ve yönetim odasını ziyaret etti. Şirketin teknik personeli, üretim aşamaları ve tesislerin işleyişi hakkında katılımcılara bilgi verdi.

OFLU: “ORMANLARIMIZIN KALİTESİNİ ARTIRMALIYIZ”

Tahsin Erdem’den Pembe Köşk açıklaması: “Halktan güzel dönüşler alıyoruz”
Tahsin Erdem’den Pembe Köşk açıklaması: “Halktan güzel dönüşler alıyoruz”
İçeriği Görüntüle

Teknik gezinin ardından değerlendirmelerde bulunan Zonguldak Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, farklı sektörlerle bir araya gelmenin karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımı açısından önemli olduğunu belirtti.

Orman teşkilatının temel hedefinin ormanları ekonomik, ekolojik ve sosyal fonksiyonlarıyla koruyarak geliştirmek olduğunu ifade eden Oflu, şunları söyledi:

“Orman teşkilatı olarak temel amacımız; ormanlarımızı sahip olduğu ekonomik, ekolojik ve sosyal fonksiyonlarıyla birlikte korumak, geliştirmek ve gelecek nesillere daha güçlü şekilde aktarmaktır. Ülkemiz orman varlığı bakımından orman eksiği olan bir ülke değildir. Bundan sonraki süreçte en önemli hedeflerimizden biri, mevcut ormanlarımızın kalitesini ve verimliliğini artırmaktır.”

MADEN SAHALARININ REHABİLİTASYONUNA DİKKAT ÇEKTİ

Zonguldak'ın madencilik faaliyetleriyle öne çıkan bir kent olduğunu hatırlatan Oflu, özellikle maden sahalarının yeniden doğaya kazandırılması sürecinde bölgenin ekolojik özelliklerinin dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

Oflu, rehabilitasyon çalışmalarında katma değeri yüksek odun dışı orman ürünlerinin üretimine ağırlık verilmesinin önemine işaret ederek şu ifadeleri kullandı:

“Özellikle maden sahalarının rehabilitasyonunda, yöremizin ekolojik özelliklerine uygun, katma değeri yüksek odun dışı orman ürünlerinin üretimine ve dikimine ağırlık verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Böylece rehabilite edilen sahaları yeniden doğaya kazandırırken, aynı zamanda kırsal kalkınmaya ve yöre ekonomisine daha fazla katkı sağlayabiliriz.”

EREN ENERJİ’YE TEŞEKKÜR ETTİ

Bölge Müdürü Halil Oflu, teknik ziyaretin farklı sektörlerde yürütülen çalışmaları yakından tanıma açısından yararlı olduğunu belirterek Eren Enerji yetkililerine teşekkür etti.

Oflu, enerji üretimiyle ülke ekonomisine katkı sağlayan ve sosyal projeleriyle bölgeye değer katan şirketin ev sahipliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kaynak: Haber Merkezi