O sitenin editörü tutuklandı! O sitenin editörü tutuklandı!

Zonguldaklı kadınlar tek çocukla yetiniyor Zonguldaklı kadınlar tek çocukla yetiniyor

AVM önünde kavga: İki grup arasında çıkan olayda 1 kişi yaralandı! AVM önünde kavga: İki grup arasında çıkan olayda 1 kişi yaralandı!

Zonguldak basının görev alan gazetecilerin haberlerini (Ç)alarak, sosyal medyada bir ivme yakalayan ve bunu kendi başarısı gibi kamuoyuna duyuran “Zonguldak’ta neler oluyor?” adlı instagram sayfası açıklama yaptı. Yaşarcan Akkaya isimli bir şahıs, sosyal paylaşım sayfasından yaptığı açıklamada, Volkan Akkaya’nın uyuşturucu nedeniyle tutuklanmadığını, 2014 yılına ait yargılandığı dosyadan dolay denetimli serbestlik kararı uygulandığı ve bu kapsamda takılan elektronik kelepçe sebebiyle 2 kez ikaz aldığı ve daha sonraki süreçte ilgili seminerine katılmadığı gerekçesiyle 3.ikazi aldığı ve dosyasının kapatılarak denetim süresinin infaz hakimliğince cezaevinde geğirilmesine karar verildiğini ifade etti. Ancak Yaşarcan Akkaya’nın 2014 yılındaki dosyanın nedenini ise açıklamaması dikkat çekti. 
İlk kez ismini açıklayan Yaşarcan Akkaya’nın Volkan Akkaya’nın kardeşi olduğu da dikkat çeken diğer detaylar arasında yer aldı. 
Yaşarcan Akkaya’nın sözde haber sayfasından yaptığı açıklama şu şekilde: 
“Değerli Zonguldak'ta Neler Oluyor ailesinin ve kamuoyunun dikkatine;
14.01.2024 tarihinde Zonguldak'ta Neler Oluyor'a yönelik bazı basın yayın kuruluşlarında şirketimize yönelik tek taraflı ve asilsiz haberler yayınlanmıştır.
Şirketimizin sahibi benim, Şirketimizin isim ve unvanı kullanılarak değerli kamuoyunda sahip olduğumuz yeri zedelemek amcayla güveni sarsıcı ifadeler kullanılmıştır.
Bununla kalmayıp en aşağılayıcı şekilde yer alan haberlerde uyutucu operasyonuna yönelik daha önceden bizimle haber editörü olarak çalışan V.A'nin tutuklandığı yönünde paylaşımlar yapılmıştır. Bu olay da gerçeği yansıtmamaktadır. Web sitemizde daha önceden haber editörü olarak çalışan V.A'nin 2014 yılına ait yargılandığı dosyadan dolay denetimli serbestlik kararı uygulandığı ve bu kapsamda takılan elektronik kelepçe sebebiyle 2 kez ikaz aldığı ve daha sonraki süreçte ilgili seminerine katılmadığı gerekçesiyle 3.ikazi aldığı ve dosyasının kapatılarak denetim süresinin infaz hakimliğince cezaevinde girilmesine karar verildiği, bu sebepten dolay da sistemde aranması olduğu için polis ekipleri tarafından yakalanıp gözaltına alınarak cezasının infazı için Emniyet Teşkilatımızın güzide personelleri tarafından cezaevine teslim edilmiştir. Öte yandan bu konuda ismimizi lekelemeye çalışan haber siteleri ve sosyal medya hesaplar hakkında da gerekli yasal işlemler başlatılacaktır, şüpheniz olmasın.”
Öte yandan Yaşarcan Akkaya’nın açıklamasında “Başarılarımızdan rahatsız olsalar da…” ifadesi okuyucuları güldürdü. Bugüne dek gazetecilik mesleğini icra edenlerin haberlerini alarak kaynak göstermeden sayfasında yayınlayan ve emek hırsızlığı yapan Yaşarcan Akkaya, “Yavuz hırsız ev sahibini bastırır.” cümlesini akıllara getirdi. Haber: Fadime YILMAZ ELMA

akkaya acıklama-min

Editör: Virda Şahin