Zonguldak Kızılay Şube Başkanı Murat Kanlı, kan bağışının her zaman önemli olduğunu içinde bulunduğumuz süreçte ise bu önemin çok daha fazla arttığını söyledi.

Maddi, manevi ve kan bağışı konusunda Zonguldak’ın çok güzel bir örnek olduğunu belirten Kanlı, “Biz büyük bir milletiz, yardım sever bir milletiz. Küllerinden bile doğan bir millete sahibiz. Türk milleti kadirşinastır. Her zaman zor durumdaki vatandaşlarımıza ilgisi alakası vardır. Zonguldak’ta da bunun çok güzel örneklerini görüyoruz. Zonguldak il genelinde vatandaşlarımız deprem nedeniyle başlattığımız kan bağışı kampanyalarına çok büyük ilgi gösterdi” diyerek katkı veren herkese teşekkür etti.

Depremzedelerimizin tedavileri sürecinde kana çok fazla ihtiyaç duyulduğunu belirten Zonguldak Kızılay Şube Başkanı Murat Kanlı:

BAĞIŞLARI DEPREMZEDELERİMİZE ULAŞTIRIYORUZ

“6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen üzücü deprem olayı nedeniyle depremzedelerimize şifa vefat edenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kızılay Zonguldak Şubesi olarak deprem anından itibaren vatandaşlarımızın bağışladığı bağışları valilik bünyesinde ortak çalışmayla beraber depremzedelerimize ulaştırmaya devam ediyoruz. İlimize gelen misafir depremzedelerimize yardımlarımız devam ediyor. Zonguldak Valiliği ve Türk Kızılay Zonguldak Şubesince depremzedelerimizin ihtiyaçları karşılanıyor. Biz Kızılay olarak üzerimize düşen giyim ve kan bağışı konularında destek oluyoruz.

DEPREMZEDELERİN TEDAVİ SÜRECİNDE KANA İHTİYAÇ OLUYOR

Kan bağışı her zaman önemli ama içinde bulunduğumuz süreç nedeniyle bu önem çok daha fazla arttı. Deprem nedeniyle oluşan enkazlardan çıkan çok sayıda yaralılarımız var. Depremzedelerimizin tedavi sürecinde kana ihtiyaç oluyor. Ameliyat olanlar var, tedavi görenler var. O nedenle her zaman belirtiğimiz gibi kan acil ihtiyaç değil sürekli ihtiyaçtır. Birde vatandaşlarımızda şöyle bir algı var; “Bendeki kan herkeste var ve çok” deniyor ancak çok denen kan gurubundan insanlarımız kadar çok sayıda ameliyat olanlarda var. Aslında kan gurubu ne kadar çoksa o kadar kana ihtiyaç oluyor. Bendeki kan gurubu herkeste var düşüncesiyle kan bağışında bulunmamak gibi düşüncelerde olmayalım. Sağlığı yerinde olan tüm vatandaşlarımızın kan bağışında bulunmalarını rica ediyoruz.

ZONGULDAK’TA KAN BAĞIŞÇILARIMIZ BİZLERİ GURURLANDIRDI

Zonguldak il genelinde vatandaşlarımız deprem nedeniyle başlattığımız kan bağışı kampanyalarına çok büyük ilgi gösterdi. Aynı ilginin artarak devam etmesini diliyoruz. Maddi, manevi ve kan bağışı konusunda Zonguldak’ımız çok güzel bir örnek oldu. Kan Bağışı aracımız sürekli ilçelerimize gidiyor ve gönüllü kan bağışlarını alıyorlar. Zonguldak Kent Merkezinde 69 Ambarları mevkide bulunan binamızda da mesai saatleri içinde kan bağışı alımımız devam ediyor. Aslında Türkiye genelinde kan bağışı kampanyalarımız var ama Zonguldak’taki kan bağışçılarımız gerçekten bizleri gururlandırıyor ama bu kan bağışlarının biranda kesilmemesi gerekiyor” dedi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Seçkin