Zonguldak’ta bir kurumda aylar öncesinde yapılan işe alımlar ile ilgili çarpıcı iddialar ortaya atıldı. İlk alımların iki siyasi partide görev alan isimlerin torpil konusunda anlaşamamaları nedeniyle iptal edildiği, ikinci alımda ise kendi yakınlarını işe yerleştirdikleri, çok sayıda vatandaşı da şartlarınız uymuyor diyerek mülakat sırasında eledikleri öne sürüldü.

Olcay Can: İl ve İlçe başkanlarını görevden aldırma girişimleri ihanettir Olcay Can: İl ve İlçe başkanlarını görevden aldırma girişimleri ihanettir

TORPİLDE ANLAŞMAZLIK YAŞANDI İDDİASI

Zonguldak’ın önemli kurumlarından birinde aylar öncesinde personel alımı yapılacağı duyuruldu. Ancak, kuruma yapılacak alımlar sırasında iki parti arasında kendi yakınlarını işe yerleştirme ve kişi sayısında anlaşmazlık yaşanınca alımların iptal edildiği iddia edildi. Sonrasında ise başka bir kurumda da görev alan iki siyasi partideki isimler, kişi sayısında anlaştı.

KİŞİ SAYISINDA ANLAŞMA YAŞANDIĞI ÖNE SÜRÜLDÜ

Daha sonra, kurumda personel alımı ile ilgili bir kez daha ilan yayımlandı. Başvuru yapan kişiler ise gerekli evrakları hazırladıktan sonra mülakat için belirlenen yerlere çağırıldı. Öteki kurumdaki partililerin bazıları ile soy isim benzerliği olan kişilerin işe alınması ve çok sayıda kişinin de gerekli şartlara uymadıkları gerekçesi ile elenmeleri dikkatlerden kaçmadı.

SOYİSİMLERİN AYNI OLMASI DİKKAT ÇEKTİ

İşe alımlarda siyasette boy gösteren kişilerin yakınlarının ve akrabalarının işe alındığı iddiası üzerine, kurumdaki kişilerinin soy isimleri ile işe alınan kişilerinin çoğunun soy isimlerinin aynı olması iddiaları güçlendirdi.

Öte yandan, kurumda iki defa ilana çıkılması ve ilk alımların iptal edilmesi, sonrasında soy isim benzerliğini bulunması da vatandaşların şikâyetlerine neden oldu. Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Murat Barutçu