Zonguldak’ta 2026-2027 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte sabah saatlerinde şehir içi trafik yoğunlaştı. Okul servisleri, velilerin araçları ve işe giden vatandaşların aynı saatlerde yollara çıkması, kentin ana güzergâhlarında ulaşımı yavaşlattı.

İlk günden trafik çilesi

Yeni eğitim döneminin ilk sabahında yüzlerce öğrenci, veli ve çalışan yollara çıktı. Artan araç yoğunluğu nedeniyle bazı noktalarda trafik zaman zaman durma noktasına geldi.

Sürücüler uzun süre trafikte beklerken, okul ve iş saatlerine yetişmeye çalışan vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Milli Egemenlik Caddesi kilitlendi

Yoğunluğun en fazla hissedildiği noktalardan biri Milli Egemenlik Caddesi oldu.

Araçların adım adım ilerlediği güzergahta uzun kuyruklar oluşurken, sürücüler dakikalarca trafikte beklemek zorunda kaldı.

Öğrenciler ve çalışanlar gecikti

Sabah saatlerindeki yoğunluk nedeniyle bazı öğrencilerin ilk derslerine, çalışanların ise mesailerine geç kaldığı belirtildi.

Okul servisleri ile özel araçların aynı saatlerde kent merkezine yönelmesi, trafik yükünü daha da artırdı.

Zonguldak'ta bütçe öncesi zam tartışması! AK Parti karşı çıktı
Zonguldak'ta bütçe öncesi zam tartışması! AK Parti karşı çıktı
İçeriği Görüntüle

Trafik ekiplerine çağrı

Sürücüler ve veliler, özellikle okulların açıldığı ilk günlerde kritik kavşaklar ve yoğun güzergâhlarda trafik ekiplerinin yönlendirme ve denetimlerini artırmasını istedi.

Muhabir: Sertaç Özdemir