Zonguldak Ziraat Odası Başkanlığı, il genelindeki küçük ve büyükbaş hayvancılık ile tarım sektöründeki zorlukları ele almak üzere bir toplantı düzenledi.

Elmaspark Restoranı'nda gerçekleşen bu toplantıya, Zonguldak Ziraat Odası Başkanı Şerafettin Albayrak'ın ev sahipliği yaptığı birçok önemli isim katıldı. Tarım ve Orman İl Müdürü Nihat Ağan, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, İlçe Tarım Müdürü Ergin Gök, Şube Müdürleri, Ziraat Odası il ve ilçe başkanları, Zonguldak İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Abdurrahman Vanlı ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri toplantıya iştirak etti.

Başkan Şerafettin Albayrak, açılış konuşmasında, tarım ve hayvancılık sektörlerindeki sorunlara çözüm bulmak amacıyla bir araya gelinen platformun önemine vurgu yaptı. İl Müdürü Ağan, konuşmasında tarım kredilerinde yapılan yeni düzenlemelere dikkat çekti ve çözüm odaklı yaklaşımların önemini vurguladı. Orman Bölge Müdürü Bayraktaroğlu ise ormancılık kanalıyla orman köylülerine destek verdiklerini belirtti ve 2B arazileri ile ilgili yapılan çalışmalara değindi.

Toplantıda yapılan konuşmaların ardından hayvancılık sektörünün karşılaştığı zorluklar masaya yatırıldı.

Hayvanciliğin Önündeki̇ Sorunlar

Zonguldak’ta korkunç olay: Sokak ortasında pusu iddiası Zonguldak’ta korkunç olay: Sokak ortasında pusu iddiası

Hayvanciliğin Önündeki̇ Sorunlar 3

Hayvanciliğin Önündeki̇ Sorunlar 2

Muhabir: Ersen Berk Çelik