Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, kiralara yönelik sosyal medya hesabından yaptığı açıklamanın ardından eleştiriler peş peşe geldi. Zonguldak’taki kira fiyatlarından şikayetçi olan vatandaşlar, ev sahipleri ile emlakçıları organize olmakla suçladı.

Erdem İşçi Bayramını kutladı Erdem İşçi Bayramını kutladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kiralara yönelik yaptığı X (Twitter) paylaşımında, “Kısa vadeli kiralamalara ilişkin düzenlemelerimiz konut arzını artırdı, özellikle büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı.  Deprem konutlarının tamamlanması, kentsel dönüşüm ve afet riskini azaltmaya yönelik çalışmalarımızın hız kazanmasıyla 2024’te konut arzı daha da artacak. Kira fiyatlarındaki katılığın azalması enflasyonu düşürme çabalarımızı destekler nitelikte.” ifadelerine yer verdi.

Mehmet Şimşek’in açıklamalarının ardından çok sayıda vatandaş konu ile ilgili şikayetlerini dile getirdi. Zonguldak’tan da vatandaşlar, kiraların 15-20 bin TL civarında olmasından dolayı oluşan rahatsızlıklarını dile getirerek, Zonguldak’ın araştırılmasını talep ettiler.

Öte yandan, bazı kullanıcılar ise ev sahipleri ile emlakçıların organize olduğunu ve fiyatları yüksek tuttuklarını dile getirdiler.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Murat Barutçu