Zonguldak'ta yaklaşık bir haftadır süren ekmek kavgası devam ediyor. Zonguldak Valiliği zam kararına itiraz ederek iptal etti. Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın zam kararında iptal etmesine rağmen fırıncılar ekmeği 7.5 TL den satmaya başladı.

 Esnaf ve Sanatkarlar Odası yapılan toplantı sonucunda 5 TL’den satılan 200 gram ekmeğin 7 buçuk TL’den satılmasına karar verilmesiyle bu gün itibariyle 7 buçuk TL’den satılmaya başlandı.

Zonguldak’ta 200 gram ekmeğin 7 buçuk TL’den 270 gram ekmeğin 10 TL’den satılmasına karar verildi. Zamlı ekmeğin Cumartesi bugün itibariyle yürürlüğe girerek tüm fırın, bakkal ve marketlerde satılmaya başlandı.

Zonguldaklı fırıncılar ekmek zammının onaylanmamasına tepki olarak iki gün boyunca bakkallara ve marketlere ekmek gönderimini durdurmuş, bu da vatandaşların tepkisine neden olmuştu. Vatandaşlar ekmek alabilmek için fırınların önünde saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kalmıştı.

VALİ MAHKEME YOLUNA GİDEBİLİR!

Zonguldak Valiliği ekmek fiyatının pahalı olduğu gerekçesiyle ekmek zammına itiraz ederek zam kararına mahkeme taşınacağı öğrenildi.

Hukuki olarak, Valiliğin itirazının zammı engel teşkil etmeyeceği gibi ekmeğin belirlenen tarihten itibaren zamlı fiyattan satılabileceği, uzlaşı sağlanmadığı takdirde Valinin mahkeme yoluyla itiraz edebileceği öğrenildi.

Valinin itirazına rağmen ekmeğin 7,5 TL’den satılmaya başlanmasıyla Zonguldak Vali Mustafa Tutulmaz’ın henüz mahkeme yoluna gidip gitmeyeceği konusunda bir açıklama yapılmadı.   (Haber: Sertaç ÖZDEMİR)

Vali Hacıbektaşoğlu, KEİPA üyelerini ağırladı Vali Hacıbektaşoğlu, KEİPA üyelerini ağırladı

Editör: Murat Barutçu