Geçtiğimiz 5 Ekim Pazar günü Ereğli mevkiinde Aşağı Kayalıdere-Dikmen-İskenderli-Armutlucuma parkurunda 11kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştiren Zonguldaklı doğa yürüyüşçüsü grup bol bol da fotoğraf çekme olanağına kavuştular.
Trekking sporunu her fırsatta gerçekleştiren Zonguldaklı grup son yürüyüşlerinde görüntüledikleri bazı doğa olayları sonrası meydana gelmiş arazi yapıları için de şaşkınlıklarını gizleyemediler ve bu şekilde ortaya çıkmış ve “kırılmış fay” izlenimi uyandıran arazi şekillerinin binlerce yıl önce meydana gelmiş bir depremin kalıntıları olabileceğini öne sürdüler.
Doğa yürüyüşçülerinden TTK’dan emekli topoğraf Nurullah Özkan da bu konuda görüşlerini açıklayarak “aslında bu tabiat oluşumlarını üniversitenin görevlendireceği bir jeologun ya da yer bilimcisinin gelip yakından görüp incelemesi gerekir, biz bazı tahminlerde bulunuyoruz ama yanlış yorumlar yapmaktan kaçınıyoruz, uzmanları gelip incelesinler” önerisinde bulundu.
Nurullah Özkan “yürüyüş yaptığımız rota üzerinde sanki yıllar önce oluşmuş kanyonlar, fay kırıkları var. Kanyon olma ihtimali zayıf çünkü zirveye çok yakın. Buzul çağından kalma yarıklar olabilir. Bir uzman jeoloğun görmesi gerekir” diyerek ilgililerin dikkatini çekti.





