YAYILMA HIZI ARTIYOR!

Zonguldak, son zamanlarda büyük bir sağlık sorunuyla karşı karşıya. Uyuz hastalığı, hızla yayılıyor ve vatandaşların sağlık otoritelerinin önerilerini dikkate almaması durumu daha da kötüleştiriyor. Yetkililer, acil önlemler alınması çağrısında bulunuyor.

Cildin parazitler tarafından enfekte edildiği bir cilt hastalığı olan uyuz, son haftalarda Zonguldak’ta hızlı bir şekilde tekrar yayılmaya başladı. Sağlık uzmanları, enfeksiyonun temas veya hijyen eksikliği nedeniyle kolayca bulaştığını belirtiyor. Ancak, vatandaşlar bu konuda yeterli bilince sahip olmadıkları için hastalığın yayılma hızı artıyor.

TFF'den beklenen karar: O maçla ilgili inceleme başlatıldı! TFF'den beklenen karar: O maçla ilgili inceleme başlatıldı!

ÖNLEM BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR!

Sağlık yetkilileri, vatandaşların uyuz hastalığına karşı alınması gereken önlemleri dikkate almamasının endişe verici olduğunu belirtiyor. Enfeksiyonun önlenmesi için düzenli el yıkama, hijyenik yaşam koşullarının sağlanması ve temas riskini azaltmak için uygun önlemlerin alınması gerekiyor. Ancak, birçok vatandaş bu önerilere gereken önemi vermemekte ve hastalığın yayılma potansiyelini artırıyor.

KONTROL ALTINA ALINMASI GEREKİYOR!

Sağlık yetkilileri, vatandaşlara uyuz hastalığına karşı duyarlı olmalarını ve önerilere uymalarını ısrarla vurguluyor. Bu salgının kontrol altına alınması, halkın işbirliği ve bilinçli hareket etmesiyle mümkün olacaktır. Uyuz hastalığına karşı önlem almak, hem bireysel hem de toplumsal sağlığımız için büyük önem taşıyor.

İŞBİRLİĞİ ŞART!

Zonguldak’ta hızla yayılan uyuz hastalığı, vatandaşların sağlık otoritelerinin önerilerine gereken önemi vermemesi nedeniyle endişe verici bir durum arz ediyor. Sağlık yetkilileri, vatandaşları bilinçlendirmek ve uyuzun yayılmasını kontrol altına almak için aktif önlemler alıyorlar. Ancak, toplumun işbirliği ve duyarlılığı, bu sağlık sorununu çözmek için önemli bir faktör olduğu da belirtiliyor.

BUYURUCU, KÜKÜRDÜN ÖNEMİNE VURGU YAPTI!

Öte yandan, vatandaşlar çözümü tıbbi ilaçların yanı sıra alternatif tıpta da aramaya başladılar. Bu kapsamda Zonguldak’ta aktarlara da yoğun talep var. Lokman Baharatçılık’ın sahibi Tahir Buyurucu, her gün en az 15-20 kişinin uyuz rahatsızlığı nedeniyle ‘Çözüm’ talebiyle kendilerine başvurduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Biz bu durumu korona virüsle bağdaştırıyoruz. Kaşındıkça da her yer yara oluyor. Çok fazla kişide de var. Her geçen gün de artıyor. Bunun bir çaresi yok. İlaç öneriyorlar ama buna en iyi şey sabun. İki türlü sabun var. Biri kükürtlü diğeri de ardıç kakartlı kükürtlü. Bizdeki gibi doğal olacak. Köy yapımı. Uyuz olan kişinin her gün yıkanması, kıyafetlerini ve yatağını her gün yıkaması gerekiyor. En önemli şey budur. Bir de kükürdü vazelinle krem şekline getirip kaşınan yerlere sürdüğün zaman bayağı faydası oluyor.”  /Haber: Fadime YILMAZ ELMA

WhatsApp-Image-2023-07-11-at-11.26.30

Editör: Murat Barutçu