Pankartla beddua Pankartla beddua

Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı'nın Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, kanunların verdiği yetki çerçevesinde suç ve suçlularla mücadele için çalışmalar yürüttü. Bu kapsamda, 2023 yılının ilk 7 ayında internet ve sosyal medya üzerinden işlenen suçlarla ilgili başta Terör Örgütü Propagandası, Uyuşturucu Madde Kullanımını Özendirme, Nitelikli Dolandırıcılık gibi suçları işlediği tespit edilen 131 şüpheli hakkında yasal işlem yapıldı.

Ayrıca, 83 adet faili meçhul siber suç olayı aydınlatıldı ve şüpheli şahıslara ait dijital materyal üzerinde yapılan incelemeler sonucunda 65 Teknik İnceleme Raporu adli makamlara gönderildi.

Bu çalışmaların yanı sıra, veri tabanı yurt dışında bulunan ve yurt içinde kaçak yayın yaptığı tespit edilen 8.451 yasadışı bahis sitesi, bin 68 müstehcen içeriğe sahip site, 554 uyuşturucu madde kullanımını özendiren site ve 3.928 zararlı yazılım içeren dolandırıcılık amaçlı internet sitesi olmak üzere toplam 14.001 internet sitesi, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı'na (BTK) bildirilerek bu sitelere erişim engellendi.

Bu operasyonlarla, internet ve sosyal medya üzerinden işlenen suçlarla mücadele edilerek, suçluların adalet önüne çıkarılması ve toplumun dijital güvenliğinin korunması amaçlanıyor. /Haber Merkezi

Editör: Murat Barutçu