Zonguldak Valiliği tarafından, ‘Bayramınız Kemerli Olsun’ adı altında Üzülmez Tünelleri çıkışındaki polis noktasında denetimlerde bulundu.

Yapılan denetimlerde Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, Emniyet Müdürlüğü Jandarma Trafik ekipleri ile müdürler katıldı.

Polis noktasında yapılan denetimlerde araçlar durdurularak emniyet kemerleri takmaları konusunda uyarılarda bulunulurken, araç şoförleri ve yanındaki broşür ve araçtaki çocuklara düdük verildi.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, denetimin ardından yaptığı açıklamada, “Trafik kontrolü yapıyoruz. Sürücülerin daha dikkatli olmaları konusunda kendilerini uyarıyoruz. Bir taraftan da İçişleri Bakanlığımız kampanyasıyla ilgili  trafik güvenliğine dikkat çekiyoruz. Bunlar bu kampanyada ‘Bayramınız Kemerli Olsun’ moddasıyla devam ediyor. Bütün yolculara kemerli yolculuk yapmaları konusunda uyarıyoruz. Kemersiz kimse yok. Çünkü kemer takılmadığında ölme riski maalesef yüksek. Vatandaşlarımız farkına vardıkları için kurala uyuyorlar.

İçişleri Bakanlığımızın yapmış olduğu kampanyaların adlarını sizlere saymak istiyoruz. İlk kampanyamız “Bu yolda hep birlikteyiz”, Daha sonra ‘Hatalı sürücüye kırmızı düdük’  Daha sonra da ‘Öncelik hayatın’  Kısa süre önce ‘Bir harekete bakar hayat’ şeklindeydi. Bugünde ‘Bayramınız kemerli olsun’. Trafik kurallarına trafik güvenliğine Bakanlığımız dikkat çekmeye çalışıyor. Bizde sizler vasıtasıyla bu kampanyaları  vatandaşlarımıza yaymaya çalışıyoruz. Bugüne kadar trafikle ilgili son dönemlerde ölümler azalmış. Hedefimiz sıfır kaza sıfır ölüm. Bizlerde üzerimize düşen görevi sonuna kadar yapmak istiyoruz” dedi. (ŞABAN YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi