Zonguldak’ta hayvanseverliği ile tanınan Seda Mercan’ın ihbar üzerine bulduğu köpeğin yaşadığı sağlık sorunları içler acıttı. Vatandaşların köpeğin durumundan şikayet ettiği köpek ile ilgili Seda Mercan adeta isyan etti.

Zonguldak'ta hayvansever Seda Mercan'ın ihbar üzerine bulduğu köpeğin yaşadığı zor durum, duyarlı vatandaşları derinden etkiledi. Mercan'ın ifadelerine göre, köpeğin sağlık sorunları ve aşırı ürkek tavırları, insanların duygusal tepkisini çekti.

Seda Mercan köpekle ilgili şu ifadelere yer verdi:

“İhbarı dün geldi. Aşırı ürkek bir can. Hastalığı yeni başladığında doğum yapmış yavruları varmış. Halk şikayet ediyor. Gözünüzün önünde tüm yavrularını barınağa yolluyorlar. Tabi her biri hastalıktan ölüyor. Bu can yavruları alınınca üzüntüden hastalığı ilerliyor. Kimse kısırlaştırma için almıyor. Madem şikayet var, neden kısırlaşma ve tedavi için bu can alınmıyor? Çözüm yavrularını yok etmek mi? Yakında belediye seçimleri var. Lütfen oy kullanmaya gittiğinizde bu işini yapmayan, bizleri dilenciye çeviren bu belediyecilere oyunuzu vermeyin.”

Seda Mercan'ın bu çıkışıyla birlikte, hayvan hakları ve bakımı konusundaki eksikliklere dikkat çekilerek, toplumun duyarlılığı arttırılmaya çalışılıyor. Özellikle belediye seçimleri öncesinde hayvanseverlerin bu konuda daha fazla destek beklediği ifade ediliyor.

Tuncay Güngör son yolculuğuna uğurlandı Tuncay Güngör son yolculuğuna uğurlandı

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Murat Barutçu