Zonguldak merkez Terakki Mahallesi’nde yıllardır sürdürülen atık kitap ve defter toplama kampanyası, çocukların eğitimine katkı sağlamaya devam ediyor. Terakki Mahallesi Muhtarı Ferit Arslantürk öncülüğünde yürütülen kampanya kapsamında bu yıl yaklaşık 5 ton atık kitap ve defter toplandı.
8 YILDIR ARALIKSIZ SÜRÜYOR
Eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle evlerde biriken eski okul kitapları, defterler, ansiklopediler ve diğer atık kâğıtlar geri dönüşüme kazandırılıyor. Kampanya sayesinde hem çevre temizliğine katkı sağlanıyor hem de okulların ihtiyaçları için kaynak oluşturuluyor.
Çalışmaların 8 yıldır aralıksız devam ettiğini belirten Muhtar Ferit Arslantürk, mahalle sakinlerinin desteğinden memnun olduklarını söyledi.
BU YIL YAKLAŞIK 5 TON ATIK KİTAP TOPLANDI
Kampanyanın bu yılki çalışmaları hakkında bilgi veren Arslantürk, vatandaşların katkısıyla yaklaşık 5 ton atık kitap ve defter toplandığını belirtti.
Arslantürk, “8 yıldan beri düzenli olarak yaptığımız atık defter, kitap ve ansiklopedi toplama işimiz aralıksız devam ediyor. Okullarımız kapandı, önümüzde yeni bir eğitim-öğretim yılı var. Bu doğrultuda çalışmalarımızı hızlandırdık. Sadece bu yıl mahalle halkımızın da desteğiyle yaklaşık 5 tona yakın atık defter ve kitap topladık. Hedefimiz bu miktarı çok daha yukarılara taşımak” dedi.
GERİ DÖNÜŞÜM GELİRİ OKULUN İHTİYAÇLARINA AYRILIYOR
Toplanan atık kitap ve defterlerin Dumlupınar İlköğretim Okulu’na teslim edildiğini belirten Arslantürk, geri dönüşümden elde edilen gelirin öğrencilerin ihtiyaçları için kullanıldığını ifade etti.
Sürecin işleyişini anlatan Arslantürk, toplanan malzemelerin okul müdürüne teslim edildiğini, ardından okul aile birliğine devredildiğini belirterek elde edilen gelirle öğrencilerin genel ve eğitim ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi.
VATANDAŞLARA “ÇÖPE ATMAYIN” ÇAĞRISI
Kampanyanın daha geniş kitlelere ulaşmasını isteyen Arslantürk, Zonguldak genelindeki vatandaşlara çağrıda bulundu.
Evlerde kullanılmayan kitap, defter, ansiklopedi ve dergilerin çöpe atılmak yerine geri dönüşüme kazandırılmasını isteyen Arslantürk, kampanyaya destek veren mahalle sakinlerine ve tüm vatandaşlara teşekkür etti.
Arslantürk, atık kâğıtların değerlendirilmesiyle hem çevrenin korunabileceğini hem de okulların ve çocukların eğitim ihtiyaçlarına katkı sunulabileceğini vurguladı.







