Filyos Limanı’na saldırı alarmı! Filyos Limanı’na saldırı alarmı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) eksikliği gidermek amacıyla Türkiye genelinde Toplum Yararına Programlar (TYP) çerçevesinde 71 şehirde 54 bin 300 personel alımı gerçekleştirecek. Bu alımlardan biri de Zonguldak'ta yapılacak ve 405 yeni personel okullarda çalıştırılacak.

MEB ve İŞKUR iş birliğiyle gerçekleştirilecek bu personel alımı için adaylar kura yöntemiyle seçilecek. Başvuru kabul edilecek adaylar için belirli şartlar aranmaktadır.

Başvuru şartları şu şekilde:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

İŞKUR'a kayıtlı olmak,

18 yaşını doldurmuş olmak,

31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 4. maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK'ya bildirilmemiş olmak ve isteğe bağlı sigortalılık dışında aynı Kanunun 4. maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya bu kapsamda sigortalı sayılmamak,

Emekli veya malul aylığı almamak,

Öğrenci olmamak (Açıköğretim öğrencileri hariç).

Başvuru tarihleri önümüzdeki aylarda duyurulacak. Kura sonucunda seçilen işçiler belirli sürelerle çalıştırılacak, sigortaları karşılanacak ve asgari ücret oranında maaş alacaklar.

Zonguldak'taki okullarda yapılacak bu personel alımı, bölgedeki eğitim ve istihdama önemli bir katkı sağlayacak. (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu