Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı beldesinde, Eren Enerji tarafından eğitim alanında hayata geçirilen iki önemli yatırım hizmete açıldı.
Yaklaşık 150 milyon liralık yatırımla tamamlanan 16 derslikli Eren Enerji İlkokulu ile Eren Enerji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) Metal Teknolojisi Atölyesi, düzenlenen törenle öğrencilerin kullanımına sunuldu.
Protokol ve vatandaşlar törende buluştu
Açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda yöresel halk oyunları gösterisi de gerçekleştirildi.
Törene Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Kilimli Kaymakamı Kübra Demirer, Çatalağzı Belediye Başkanı Yavuz Palabaş, Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin, Muslu Belediye Başkanı Fırat Kabadayı, Eren Enerji CEO’su Ömer Buğer, Eren Enerji İnsan Kaynakları Direktörü Emre Erden, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ulusoy, İl Milli Eğitim Müdürü Uygar Keskin, Kilimli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aşkar, İl Emniyet Müdürü İbrahim Baba ve İl Jandarma Komutanı Albay Barış Cücen katıldı.
Programa siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş da katıldı.
“Zonguldak’ın geleceğine karşı sorumluluk taşıyoruz”
Törende konuşan Eren Enerji CEO’su Ömer Buğer, şirketin Zonguldak ile bağının yalnızca üretim ve istihdamla sınırlı olmadığını söyledi.
Eğitimin önemine dikkat çeken Buğer, Eren Enerji İlkokulu ile MTAL Metal Teknolojisi Atölyesi’nin kentin geleceğine katkı sağlayacağına inandıklarını belirtti.
Buğer, Eren Enerji’nin uzun yıllardır enerji arz güvenliği için üretim yaptığını ve istihdam sağladığını ifade ederek, “Zonguldak’ın geleceğine karşı da önemli bir sorumluluk taşıyoruz. Bu sorumluluğun en kıymetli karşılığı ise hiç şüphesiz eğitimdir” dedi.
235 öğrenci eğitim görüyor
Eren Enerji İlkokulu’nun 6 bin metrekare alan üzerine inşa edildiği, okulun 3 bin 200 metrekare kapalı alana sahip olduğu belirtildi.
16 derslikli okulda 3 anasınıfı, kütüphane, fen laboratuvarı, çok amaçlı salon, yemekhane, çocuk oyun alanları ve spor sahaları bulunuyor.
Okulda 2025-2026 eğitim öğretim yılı itibarıyla 235 öğrenci eğitim görmeye başladı.
Metal teknolojisi atölyesi öğrencileri mesleğe hazırlayacak
Yaklaşık 2 bin 300 metrekarelik alanda oluşturulan Eren Enerji MTAL Metal Teknolojisi Atölyesi ise güncel makine ve ekipmanlarla donatıldı.
Öğrencilerin Eren Enerji santrallerinde ve atölyelerinde staj yapabilecekleri belirtilirken, şirket bünyesindeki mühendis ve uzman personellerin de öğrencilerin mesleki gelişimlerine katkı sağlamasının planlandığı ifade edildi.
Keskin: “Kalıcı bir yatırım”
Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Uygar Keskin, açılan tesislerin bölgedeki eğitim kalitesine önemli katkı sağlayacağını söyledi.
Eren Enerji İlkokulu sayesinde öğrencilerin daha nitelikli eğitim ortamına kavuşacağını belirten Keskin, MTAL Metal Teknolojisi Atölyesi’nin ise gençlerin mesleklerine daha donanımlı şekilde hazırlanmalarına katkı sunacağını ifade etti.
Keskin, özel sektör ve hayırseverlerin eğitime katkısının önemine dikkat çekerek, okul ve atölyelerin yalnızca fiziki yatırımlar olmadığını, öğrencilerin geleceğine yapılan yatırımlar olduğunu söyledi.
Vali Hacıbektaşoğlu: “Üretimin ve emeğin şehrine yakışan eserler”
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu da konuşmasında kentin üretim ve sanayi geçmişine dikkat çekti.
Mesleki eğitimin önemini vurgulayan Hacıbektaşoğlu, Metal Teknolojisi Atölyesi’nin öğrencilerin teorik bilgilerini uygulamaya dönüştürmeleri açısından önemli olduğunu belirtti.
Eren Grubu’nun Zonguldak ve Türkiye’ye yönelik yatırımlarına da değinen Hacıbektaşoğlu, Eren Enerji’nin Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yüzde 6’sını karşıladığını ifade etti.
Hacıbektaşoğlu, eğitim alanındaki yatırımları dolayısıyla Eren Ailesi, Eren Enerji yöneticileri ve Eren Vakfı’na teşekkür etti.
Eren Ailesi’ne teşekkür şilti
Konuşmaların ardından Vali Hacıbektaşoğlu tarafından, eğitime katkıları ve kente kazandırdıkları eserler dolayısıyla Eren Ailesi adına Eren Enerji CEO’su Ömer Buğer’e teşekkür şilti takdim edildi.
Daha sonra açılış kurdelesi Vali Hacıbektaşoğlu, Ömer Buğer ve protokol üyeleri tarafından kesildi.
Törenin ardından Hacıbektaşoğlu ve beraberindeki heyet, Eren Enerji İlkokulu’nu gezerek sınıfları ziyaret etti. Öğrencilerle sohbet eden Hacıbektaşoğlu, öğretmenlere de başarılar diledi.
Heyet daha sonra Eren Enerji MTAL Metal Teknolojisi Atölyesi’ne geçerek öğrencilerin uygulamalı eğitimlerinde kullanacağı makine, ekipman ve teknolojik donanımları inceledi.









