Zonguldak İl Genel Meclisi, Alaplı ilçesi Çamlıbel Köyü sınırları içinde bulunan 11 sanayi kuruluşunun doğalgazdan faydalanabilmesi için imar planı yapılmasına karar verdi. Alaplı ilçesinin gelişim yönü de bu bölgeye doğru ilerlerken, sanayi tesislerinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bu adım atıldı.
Zonguldak İl Genel Meclisi üyeleri İbrahim Yalçın, Önder Turan ve İbrahim Toprak tarafından verilen önerge, meclis üyeleri tarafından oybirliğiyle kabul edildi. Önergeye göre, 11 sanayi kuruluşu tüm masrafları karşılayarak imar planı gerçekleştirilmek üzere Çamlıbel Köyü tüzel kişiliğine yetki verildi.
Alaplı ilçesi Aşağıdoğancılar Köyü, 01.01.2023 tarihinde Alaplı Belediyesi'ne mahalle olarak bağlanmış ve sonrasında imar planı çalışmaları yapılmıştı. Bu çalışmalar kapsamında, Çamlıbel Köyü sınırlarında bulunan sanayi ve üretim tesislerinin doğalgaz hizmetlerinden faydalanabilmesi için imar planı yapma gerekliliği ortaya çıkmıştı.
Çamlıbel Köyü sınırlarında, Alaplı ilçe merkezine ve planlı imar alanlarına yakın 11 adet sanayi kuruluşu faaliyet gösteriyor. Bu tesislerin doğalgaz alabilmesi için imar planı yapılması gerektiği belirtilirken, planlı yapılaşmanın sağlanabilmesi amacıyla imar planı yapılması konusunda Çamlıbel Köyü tüzel kişiliğine yetki verildi.
Böylece, imar planının tamamlanmasının ardından 11 sanayi kuruluşu, doğalgaz hizmetlerinden yararlanabilecek.

Hz. Mevlana, BEUN’da maneviyat dolu bir geceyle anıldı
Hz. Mevlana, BEUN’da maneviyat dolu bir geceyle anıldı
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Handan Alataş