Zonguldak'ta geçtiğimiz ay meydana gelen sel felaketinin ardından yaraların sarılması için çalışmalar hızla devam ediyor. Sel felaketinin etkisinden çok sayıda ilçe etkilenirken,  hükümet tarafından da bölgedeki iyileştirme çabaları destekleniyor.

Ödülü YÖK Başkanı verdi Ödülü YÖK Başkanı verdi

AK Parti Zonguldak milletvekili Ahmet Çolakoğlu, yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Çalışma Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan'ın talimatıyla Toplum Yararına Programı kapsamında Zonguldak'a 6 ay süreli geçici personel alımı yapılması kararı alındı. Böylece, sel felaketinin yol açtığı hasarların giderilmesi ve bölgede ihtiyaç duyulan alanlarda çalışmaların yapılması için ek destek sağlanmış olacak.

Zonguldak için açılan 100 Toplum Yararına Program kadrosu, valilik emrinde görevlendirilecek ve selin yol açtığı olumsuz etkilerin en kısa sürede azaltılmasına yönelik çalışmalara katkı sağlayacak. Bu destekle birlikte sel felaketinin etkilerinin hafifletilmesi ve bölgenin iyileştirilmesi için adımlar atılması hedefleniyor.

Hükümetin ve yerel yetkililerin koordinasyonlu çalışmaları sayesinde Zonguldak'ta meydana gelen sel felaketinin izleri kademeli olarak silinmeye başlayacak ve bölge yeniden eski güzel günlerine kavuşmaya çalışacak.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Murat Barutçu