Zonguldak Haber - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 1 Mayıs’ta Zonguldak’a gelerek vatandaşlarla bir araya geldi. 
CHP Genel Başkanı, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nda Zonguldaklı vatandaşlarla bir araya geldi. Binlerce kişinin adeta Madenci Anıtı’na akın ettiği miting öncesinde, sendikalar, bazı siyasi partinin üyeleri ve vatandaşlar İstasyon Caddesi’nden alana yürüdüler. 
“YARADAN ÜMİDİNİ KESMİŞ BUNLARDAN”
Açılış konuşmasında ilk olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu halka hitap etti. 
İmamoğlu konuşmasında, “Millet İttifakı olarak vatandaşın sandıkta hakkını alacağı bir heyetiz. Liyakatli bir ekibiz. Bu liyakatli ekip memleketi milletin evlatlarıyla yönetmeye geliyor. Millet geliyor. 'Ben her şeyi bilirim' diyen insana 'hadi evine' diyoruz. Horonu tek başına oynarım diyen akıl duvara toslar. Ben horonu milletimle oynarım. Herkes eşit ve muteber olacak. Bizim en çılgın projemiz hak, hukuk, adalet olacak. Ben de bu coğrafyanın bir evladıyım. Bu canım Türkiye'de ne zamandan gözünün içine bakıp, alnına bir cihaz tutup bir kişinin daha milliyetçi olduğu anlaşılıyor. Sen bana oy veriyorsan 'milliyetçi', vermiyorsan 'vatan haini'. Hadi oradan, haddi bil! Sen kim oluyorsun da vatan evladına hain diyorsun? Seçimde oy veriyorsa iktidara milli irade, oy vermiyorsa darbeci. Bunlar aklını yitirmiş. Beş senedir dua ediyorum Allah'ım akıl ver diye. Faydasız. Yaradan ümidini kesmiş bunlardan. Keşke biraz akıl zuhur etseydi. Etmedi. Kalbi buzlaşmış diye karşınızdaki insanı kırmayın. Sevginizle, vicdanınızla buzları eritin.” İfadelerine yer verdi. 
“BİZ SİZİN GİBİ YARDIMIN ŞOVUNU YAPACAK DEĞİLİZ”
Konuşmalarında, madenin ve madencinin başkenti olan Zonguldak’ta taşkömürüne de değinen İmamoğlu, “Yerli ve milli olan yerli üretimi destekler öyle değil mi? Peki neden yerli taş kömürü üretimine desteği bıraktılar da, her tarafı ithal kömürle dolduruyorlar? Hani yerli ve milli? Kadın istihdam oranı yüzde 30. Böyle özgürlük olur mu? Kadını özgürleştireceğiz! Ben icraatçı bir insanım. Bu şehirlerin yeni düzeni çağdaş olacak. Şehirlerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak. Zonguldak hakkını alacak. Biz sosyal yardımları tam 5 katına çıkardık 5. Süt dağıtacağız dedim, 'Hani süt verecektiniz, görmedik' dedi. 130 bine yakın çocuğumuza günlük süt dağıtıyoruz. Çocukların eline sütü teslim ettik, kimse duymadı. Biz sizin gibi yardımın şovunu yapacak değiliz. İşte yerli ve milli olmaya buralardan bakacaksın.” dedi.
Ekrem İmamoğlu’nun 14 Mayıs mesajı ise şu şekilde oldu: 
“14 Mayıs'a çok az kaldı. Sandıklarda görev alacağınıza, Türkiye Gönüllüleri'ne katılacağınıza söz veriyor musunuz? Kazanıyoruz Zonguldak... Her şey çok güzel olacak. Zonguldak hazır, bıraksam buradan Çankaya'ya yürüyecek. Kalın sağlıcakla.”
Ekrem İmamoğlu’nun ardından büyük bir coşku ile kürsüye çıkan Kemal Kılıçdaroğlu da halkı selamladıktan sonra, konuşmasını gerçekleştirdi. 
“418 MİLYAR DOLARI DIŞARIYA GÖTÜRENLER; SİZE DE SÖZÜM SÖZ”
Kılıçdaroğlu, 27 buçuk yılını devlete harcadığını ifade ederek, “Devletin ne olduğunu da gayet iyi bilirim. Sözüm söz! 418 milyar doları dışarıya götürenler; size de sözüm söz! Götürdüğünüz paranın tamamını getireceğim ve bu millete vereceğim. Her şeyi dışarıdan getiriyorsun. Biz dışarıya mı çalışacağız? Rahmetli Ecevit buranın milletvekiliydi, 'Ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzen' diyordu. Bu düzeni getireceğiz."
Kalabalıktan yükselen "Hak, hukuk, adalet" sloganlarının bitmesine devam eden Kılıçdaroğlu, konuşmasını sürdürdü:
"Sözüm söz. Asgari ücret kadar ramazan ve kurban bayramlarında emekliye ikramiye vereceğiz. Bay Kemal'in sözü. 418 milyar doları dışarıya götürenler, götürdüğünüz paranın tamamını getirip bu millete vereceğim. Devlet adalet üzerine inşa edilir. Bir değişim olsun artık 22 yıl yeter. Memleketi ne hale getirdiler. Soğan alamaz hale geldik."
“BAY KEMAL YABANCI ASKERLERE 'EVET' DER Mİ?”
Kılıçdaroğlu, 30 Aralık’ta Ankara’nın Çankaya ilçesinde motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğrayıp katledilen MHP’ye bağlı Ülkü Ocakları’nın eski başkanı Sinan Ateş'e ilişkin de şu ifadeleri kullandı:
"Sinan Ateş cinayetini gayet iyi takip ediyor bu kardeşiniz. Dosyayı kapatmaya çalışıyorlar ama kapattırmayacağım. Katillerini yakalayıp adalete teslim edeceğim. Suriye tezkeresinde ne vardı? Yabancı askerleri Türkiye'ye davet etme hakkı vardı. Ben, kendi ülkemde yabancı asker postalı istemiyorum. Kimleri davet edeceksiniz? Terörle mücadelede bizim güvenlik güçlerimiz tarih yazmışlardı. Bay Kemal yabancı askerlere 'Evet' der mi ya? Haber: Fadime Yılmaz ELMA

Erdoğan ile Özel resepsiyonda bir araya geldi! ‘Bayramlaştık, haftaya görüşeceğiz!’ Erdoğan ile Özel resepsiyonda bir araya geldi! ‘Bayramlaştık, haftaya görüşeceğiz!’

WhatsApp-Image-2023-05-01-at-14.26.52WhatsApp-Image-2023-05-01-at-14.26.51WhatsApp-Image-2023-05-01-at-14.26.52-(1)WhatsApp-Image-2023-05-01-at-14.26.51-(1)

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu Zonguldak’ta Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu Zonguldak’ta

1 Mayıs İşçi Bayramı’nda kortej gerginliği 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda kortej gerginliği

Kimmiş bu “İlk Oy Hareketi”? Kimmiş bu “İlk Oy Hareketi”?

Editör: Virda Şahin