Yeni sezonda mücadele edeceği ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne katılabilmek için işadamları ve şehirde faaliyet gösteren holdinglerden sponsorluk desteği bekleyen Zonguldakspor Basket 67 için zaman gitgide daralıyor. Süper Ligin yeni takımı, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF) lige katılıma dair Temmuz’un ilk haftasına kadar tanıdığı süreye kadar bir aşama kaydedemezse, maalesef büyük bir başarı hikayesi yazarak yükseldiği ligden çekilecek.

12. adam takımının yanında! 12. adam takımının yanında!

Bu konuda geçen hafta Site Spor Salonu’nda geniş çaplı basın açıklaması düzenleyen Kulüp Başkanı Kanat Tan, o günden bu yana çağrısına karşılık bulamayınca, bu kez sosyal medya hesabından bir paylaşımda daha bulundu.

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF) lige katılıma dahil kulüplere tanıdığı sürenin dolmasına 15 gün kaldığını anımsatan Tan, eğer bu süreye kadar yine bir aşama kaydedilemezse, lige katılmalarının mümkün olmayacağını, bu durumun Zonguldak’ın üzerinde kara bir leke gibi kalacağını belirtti.

Emeğin Başkenti olan Zonguldak’ın enerji üstü olma yolunda hızla yükseldiğini anımsatan Kırmızı-Lacivertli Başkan, her şeye rağmen umudunu kaybetmediğini, bürokrasi ve siyasetçiler başta olmak üzere işadamları ile dev şirketlerin destek konusunda kendilerine yakışanı yapacağına inandığını aktardı.

Zonguldakspor Basket 67 takımı ile Zonguldak şehrinin, lige katılım konusunda Temmuz’un ilk haftasına kadar büyük bir sınavdan geçeceğini kaydeden Kanat Başkan, şehrin geçmişte bir çok konuda sınıfta kaldığını ve hep kötü anıldığını ifade ederek, büyük bir başarı hikayesiyle Süper Lige yükselen basket takımının lige katılamayacak olmasının kabul edilebilir bir şey olmayacağının altını çizdi.

Zonguldakspor Basket 67 takımının Süper Lige katılması halinde Zonguldak’ın büyük bir gelişim kaydedeceğini belirten Tan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“1991 büyük madenci yürüyüşünden sonra güzel memleketimiz son sınavını veriyor. Son 15 güne girdik. Bu şehir geçmişte ve özellikle son yıllarda hep kötü anıldı, sınıfta kaldı, dibe vurdu. Zonguldakspor Basket 67 takımının son iki sezonda bu şehre kattıklarını herkes gördü. Ortada büyük bir başarı hikayesi var. Rekorlar kırarak, Türkiye’de seyirci potansiyeli yönünden konuşulan takım olduk. Yıllar sonra bu şehre, basketbol da olsa Süper Ligi getirdik.”

KİMSENİN YAPAMADIĞINI YAPTIK

“Sporda, Zonguldakspor’un 1988 yılında Türkiye 1. Ligi’nden düşmesi ile başlayan başarısızlık ve mutsuzluk, Zonguldakspor Basket 67 takımının Süper Lige çıkmasıyla yerini başarı ve mutluluğa bıraktı. Birçok 1. Lig takımının uzun yıllar yüksek bütçelerle çıkamadığı Süper Lige ilk sezonumuzda çıktık. Buralara kadar gelmişken, elimizde olmayan nedenlerden ötürü tekrar geri dönmek bu şehre yakışmaz. Enerji üstü olan ve tekrar yükselişe geçen Zonguldak, eğer Zonguldakspor Basket 67’ye sahip çıkmazsa ve takım ligden çekilirse, bu durum Zonguldak’ın üzerinde kara bir leke gibi kalır. Her şeye rağmen umudumuzu kaybetmedik. Önümüzde 15 günlük süre var. Bürokrasi, siyasetçi, işadamı ve dev şirketler umuyorum ki üzerine düşeni yapacaktır. Haydi Zonguldak, takımına sahip çık.”

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ