Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde şampiyonluk hedefleyen ve bu hedef doğrultusunda oynadığı ilk maçta Emlak Konut’u 22 sayı farkla yenen Zonguldakspor Basket 67 galibiyeti seri hale getirmek istiyor.

İkinci hafta mücadelesinde evinde 01 Adana Basketbol’la karşılaşacak Potanın Elmasları, hazırlıklarını başantrenör Barış Güney yönetiminde sıkı bir şekilde sürdürüyor.

Tamamıyla galibiyete odakla çalışan Kırmızı-Lacivertli basketbolculardan Melike Bakırcıoğlu ile Deniz Aygül, Emlak Konut galibiyeti ile iç sahada oynayacakları 01 Adana Basketbol maçıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Zonguldakspor’un tecrübeli ismi Melike Bakırcıoğlu, Emlak Konut galibiyetinin hazırlık döneminin bir provası olduğunu belirtirken, “Emlak Konut çok genç ve hırslı bir takımdı. Hazırlık döneminde çalıştıklarımızı bu maçta görme fırsatı oldu. Her maça ayrı ayrı hazırlanıp kendi sistemimiz doğrultusunda devam etmek istiyoruz. Hedefimiz şampiyonluk ama oraya ulaşmak için her maçı kazanmamız gerektiği biliyoruz. Her maçın ayrı bir hikayesi var. Dolayısıyla maç maç konsantre oluyoruz. Emlak Konut maçı geride kaldı. Önümüzde Adana maçı var. Tek düşüncemiz bu maç.” dedi.

Adana ekibinin kendileri gibi şampiyonluk için kurulduğunu anımsatan Bakırcıoğlu, “01 Adana Basketbol da bizim gibi aynı hedef için kurulmuş bir takım. Öncelikle seyircilerimize çağrıda bulunmak istiyorum. Cumartesi günü bizi bu salonda yalnız bırakmasınlar. Bizim için çok önemli bir maç. Ligin henüz ikinci haftası ve böyle önemli bir maçı erken oynamak da güzel. Seyircimiz için de güzel bir maç olacak. Tüm herkesi maça davet ediyorum.” ifadelerinde bulundu.

Çok zorlu bir karşılaşma oynayacaklarına vurgu yapan Melike Bakırcıoğlu, “Adana’nın Zonguldak’a erken gelmesi karşılaşmayı ne kadar çok önemsediklerini gösteriyor. Biz daha çok kendimizle ilgileniyoruz. Yapmamız gerekenleri sahaya yansıttığımızda kayıp yaşayacağımızı düşünmüyorum. İyi hazırlandık, kazanacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Skorer oyuncu Deniz Aygül ise, “Sezona deplasmanda Emlak Konut galibiyetle başlamak moral açısından çok güzel oldu. O maç geride kaldı. Önümüzde daha önemli maçımız var. Şampiyon adaylarından biri olan Adana Basketbol’la oynayacağız. Çok iyi konsantre olduk, çok iyi çalıştık. Zorlu maça takım halinde hazırız. Bütün Zonguldak halkını maça bekliyorum. Taraftarın desteğine ihtiyacımız var. Deplasmandan sonra evimizdeki ilk galibiyeti alarak galibiyetlere devam etmek istiyoruz. Zorlu bir karşılaşma olacak fakat gülen taraf biz olacağız” açıklamasında bulundu.

SPOR SERVİSİ

Zonguldak Kömürspor’dan son dakika açıklama... “Bu işin peşini bırakmak yok” Zonguldak Kömürspor’dan son dakika açıklama... “Bu işin peşini bırakmak yok”

Editör: Hüseyin EKİNCİ