Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde şampiyonluk için artık son viraja giren lider Zonguldakspor Basket 67, 3 Mart Pazar günü lig 3’üncüsü Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor’la oynayacağı final niteliğindeki maç öncesi taraftara çağrıda bulundu. Kulüp yönetimi tarafından yapılan çağrıda, taraftarlardan maça gelirken “kırmızı renk” kıyafet ya da forma giymeleri istendi.

Geride kalan 26 maçın 24’ünü kazanarak haftaya 50 puanla lider giren Zonguldakspor Basket 67, 27’nci hafta mücadelesinde kendisini 2 puan geriden takip eden lig 3’üncüsü Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor’u konuk edecek. Potanın Elmasları için final niteliği taşıyan karşılaşma, 3 Mart Pazar günü saat 16.00’da Site Spor Salonu’nda oynanacak. Kırmızı-Lacivertli temsilcimiz, karşılaşmadan galibiyetle ayrıldığı takdirde bitime 3 maç kala şampiyonluk yarışında çok büyük bir avantaj elde edecek.

13'TE 13'LÜK GALİBİYET SERİSİ... EVİMİZİN KRALIYIZ

Buyrun finale... Ereğli için ligde kalma, Yenimahalle için şampiyonluk maçı! Buyrun finale... Ereğli için ligde kalma, Yenimahalle için şampiyonluk maçı!

2000 seyirci kapasiteli Site Spor Salonu’nda sezon başından bu yana oynadığı hiçbir maçı kaybetmeyen Zonguldakspor Basket 67, 13’te 13’lük galibiyet serisi ile Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde iç sahada yenilgi almayan tek takım unvanına sahip.

Evinde 14’üncü galibiyetini alarak hem şampiyonluk yolunda önemli bir engeli geçmek, hem de iç sahadaki yenilmezlik unvanını sürdürmek isteyen Zonguldakspor Basket 67, zorlu karşılaşmaya sayılı günler kala Zonguldak halkına ve basketbolseverlere çağrıda bulundu.

Kulüp tarafından sosyal medya aracılığıyla yapılan çağrıda, karşılaşmayı izlemeye gelecek seyirciden kırmızı renkli kıyafet ya da forma giymeleri istendi. Yüzde 100 karşılık bulacak çağrıyla birlikte Site Spor Salonu tribünleri, Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor maçına özel olarak kıpkırmızı olacak.

TARAFTAR SALONA SIĞMAYACAK

İlk kez mücadele edip şampiyonluğa doğru koştuğu Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ne kısa sürede damga vuran Zonguldakspor Basket 67, istatistiki veri başarılarının yanı sıra taraftar gücüyle dikkat çekiyor.

Bu sezon iç sahada oynadığı 13 maçın tamamında 2000 seyirci ortalamasının altına düşmeyen Potanın Elmasları, Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor maçında bu sayıyı 3000’in üzerine çıkarmayı planlıyor. Tribünde en ufak boşluğu bile doldurup kapasiteyi sonuna kadar zorlayacak olan Zonguldak ekibi, profesyonel basketbol liglerinde sezonun en kalabalık iç saha maçını oynayan takım olarak adından söz ettirecek.

SPOR SERVİSİ

5-8

6B1A98606B1A00064-103-232-32

Editör: Hüseyin EKİNCİ