Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden Zonguldakspor Basket 67, İzmir’de 72-61 kazandığı Urla Belediyespor maçıyla birlikte bitime iki hafta garantilediği şampiyonluk üzerine, deplasman dönüşü şehirde coşkuyla karşılandı.

2022 yılında kurulan ve ilk sezonunda katıldığı Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi’nde Play-Off ikincisi olarak Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ne yükselen Zonguldakspor Basket 67, 28’inci haftası geride kalan ligde, sezonun bitmesine iki hafta kala şampiyonluğunu garantiledi.

12’nci haftada yükseldiği liderliği üst üstte 16 hafta hiç kimseye kaptırmayan Zonguldakspor Basket 67, dün İzmir deplasmanında Urla Belediyespor’la karşılaştı. 12 Eylül Spor Salonu’ndaki karşılaşmayı 9 sayı farkla, 71-62 kazanan Potanın Elmasları, elde ettiği 26’ncı galibiyet üzerine genel puantaj tablosunda puanını 54’e çıkardı. En yakın rakibi YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol’un 2 puan önünde yer alan ve bir mağlubiyet hakkı bulunan Zonguldakspor Basket 67, iki maç üst üste maça çıkmadığı için ligden ihraç edilen Tourısm x  Boğaziçi Basketbol’la son hafta deplasmanda karşılaşacağı maçı hükmen kazanacağından dolayı iki hafta öncesinden otomatikman şampiyonluğunu garantilemiş oldu.

İzmir deplasmanından şampiyon unvanla dönen Zonguldakspor Basket 67’nin erken şampiyonluğu, şehirde büyük bir coşku oluşturdu. Kırmızı-Lacivertli takım için iç saha maçlarının oynandığı Site Spor Salonu önünde karşılama töreni düzenlendi. Dark Side taraftar grubunun meşale ve konfetilerle karşıladığı şampiyon basketbolcular, “Şampiyon Zonguldakspor”, “En büyük Zonguldak, başka büyük yok” tezahüratları eşliğinde otobüsten inerken, Zonguldak Belediyesi Özel Kalem Müdürü Buğra Özçelik, takım kaptanı Betül Pehlivan’a çiçek takdim etti.

Takımı karşılayanlar arasında CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz da yer aldı. Kırmızı-Lacivertli oyuncuları tek tek kutlayan Yavuzyılmaz, “Sizler bütün bir sezon boyunda maçın konsantrasyonuyla müthiş bir mücadele veriyordunuz. Tribünde sizleri gururla izledik. Çok büyük bir iş başardınız. Helal olsun. Zonguldak’ın en kıymetli markalarının başında geliyorsunuz. Hepinizi tebrik ediyorum.” dedi.

Şampiyonluk hedefine ulaşmanın gururunu yaşayan takım kaptanı Betül Pehlivan, “Çok güzel bir duygu. Bütün sezon bunun için uğraştık. Ve emeklerimizin karşılığını aldığımız için çok mutluyuz. Taraftar ve halk bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Herkese teşekkür ediyorum.  Süper Lig daha zor bir lig. Ama yine de Zonguldakspor Basket 67 takımının başarılı olacağına eminim. Taraftarın ilgisi muazzamdı. Bir çok kulüpte olmayan bir ilgi var burada. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Süper Ligde de bu salonun dolacağına eminim” ifadelerini kullandı.

 Önümüzdeki sezon Süper Lig’de başarıların artarak devam edeceğini söyleyen oyun kurucu Şenay Şale Sarısoy, “Öncelikle çok mutluyuz. Zonguldak halkının bize olan bu desteğinden keyif ve mutluluk duyuyoruz. Gururluyuz. Şampiyon olduk. İnşallah hep beraber haftaya kupa kaldıracağız. Artık Süper Lig’deyiz. Yeni bir oluşum olacak. İnşallah Süper Lig’de de başarılar artarak devam edecek. Avrupa maçları oynanacak” diye konuştu.

Yardımcı antrenör Oğulcan Şengül de, “Çok gururluyuz. Bu şehre kupayı getirdik. Sezon başından bu yana size destek olan herkese teşekkür ediyorum. Bu şehirdeki herkes çok uğraştı. Herkesin çok büyük emeği var” ifadelerinde bulundu.

SPOR SERVİSİ

Yarı final maçı biran da final değeri kazandı... Kazanan takıma Bölgesel Amatör Lig şansı doğacak Yarı final maçı biran da final değeri kazandı... Kazanan takıma Bölgesel Amatör Lig şansı doğacak

Editör: Hüseyin EKİNCİ