Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde liderliğe ambargo koyan Zonguldakspor Basket 67’de Barış Güney farkı... Kırmızı-Lacivertli takımdaki ilk görev yılında tüm istatistikleri alt üst eden Güney, ligde üst üstte 15 maçtır, iç sahada da sezon başından bu yana 12 maçtır yenilgi nedir bilmiyor. Başarılı coach, son olarak şampiyonluk yarışında en büyük rakip olarak gösterilen Bodrum Basketbol’u mağlup ederek başarısına başarı kattı.

Sezon başında göreve geldiği Zonguldakspor Basket 67’de, üst düzey kadronun kurulmasında etkin rol oynayan Barış Güney, 23 Eylül’de başlayan 2023-2024 sezonunda geride kalan 22 haftaya adeta damga vurdu.

Şampiyonluk hedefiyle başladığı sezonun ilk 6 haftasını yenilgisiz geride bırakarak Zonguldakspor Basket 67’yi kısa sürede zirve takımı yapan Kırmızı-Lacivertli coach, ilk ve tek yenilgisini 7’nci haftada Bodrum Basketbol deplasmanında aldı. 7 sayılık farkla mağlup olduğu bu maçın ardından yeniden çıkış yapan Güney, 12’nci haftada lider Edremit Belediyesi Gürespor’u 72-64 yenerek liderliği rakibinden devraldı.

KOLTUKTAN BİR DAHA İNMEDİ

Sezon başında ilk hedef noktası olarak belirlediği liderlik koltuğuna 12’nci hafta itibariyle oturan Barış Güney, sonrasında koltuktan bir daha hiç inmedi. Müthiş galibiyet serisiyle ligi toza dumana katan Zonguldakspor’un Baş antrenörü, 8 ila 22’nci haftalar arasında üst üstte 15 maçı galibiyetle neticelendirdi. Bu serinin yanı sıra Güney, iç saha da olağanüstü bir başarı grafiği çizdi.

Ligin patronu, 30 Eylül 2023’te 69-43’lük 01 Adana Basketbol maçıyla başlayan iç saha galibiyetlerini, 4 Şubat 2024’te 79-73 kazandığı Bodrum Basketbol maçıyla sürdürdü. 12 maça tekabül eden bu periyotta Barış Güney, taraftarının önünde hiç yenilgi görmedi.

Ligde 15, evinde 12 maçlık galibiyet serisiyle Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nde farkını ortaya koyan Güney, bu yönüyle basketbol camiasında “en başarılı coach” ilan edildi.

Buyrun finale... Ereğli için ligde kalma, Yenimahalle için şampiyonluk maçı! Buyrun finale... Ereğli için ligde kalma, Yenimahalle için şampiyonluk maçı!

EN AZ SAYI GÖREN HOCA

Seri galibiyetlerin yanı sına Barış Güney, 15 takımın yer aldığı ligde, potasında en az sayı gören hoca oldu. En iyi savunma yapan takımların başında gelen Güney’in takımı, 22’nci haftası geride kalan ligde, en az sayı yiyen takım sıralamasında 1242 sayıyla ilk basamakta yer alıyor. Kırmızı-Lacivertliler'in +340 averajı var.

ŞUAN TEK HEDEF NOKTASI ŞAMPİYONLUK

22 maçta 21 galibiyetle başarı dolu bir sezon geçiren Barış Güney’in önünde hedeflediği şampiyonluğa ulaşmak için 8 maç kaldı. 10 Şubat Cumartesi günü deplasmanda Fenerbahçe’ye konuk olacak Güney, ardından Manisa Turgutlu Belediyespor (D), Botaş Gelişim (E), Tekirdağ Çerkezköy Belediyesi (D), Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor  (E), Urla Belediyesi (D), ÇBK Gelişim (E) ve Boğaziçi Basketbol’la (D) karşılaşıp sezonu tamamlayacak.

41’er puanla iki ve üçüncü sıradaki Bodrum Basketbol ile Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor’un iki puan önünde lider unvana sahip Güney, puan avantajını çok iyi kullanıp kısa periyotta şampiyonluğa ulaşmak istiyor. Bu durumda Barış Güney, “1. Lig şampiyonu” apoletiyle kulüp tarihine geçecek.

SPOR SERVİSİ

6B1A45276B1A44862-27

Editör: Hüseyin EKİNCİ