Türkiye 1’inci Futbol Ligi’nde şimdiki adıyla Süper Ligde, 1974-1988 yılları arasında aralıksız 14 yıl mücadelede eden Zonguldakspor’un efsane isimlerinden Yusuf Kelpetin hayatını kaybetti. Takım arkadaşlarının Cinnop Yusuf lakabıyla andığı Kelpetin, İstanbul’da son yolculuğuna uğurlanacak.

Süper Ligin efsane kulüpleri arasında yer alan, 2012 yılında yapılan isim değişikliği üzerine Fenerspor adıyla amatöre kadar gerileyerek kapısına kilit veren Zonguldakspor’un Zonguldakspor olduğu Süper Lig yıllarında aralıksız 5 yıl formasını giyen Yusuf Kelpetin’in vefatı, kırmızı-lacivertli camiada derin bir üzüntü yarattı.

Yusuf Kelpetin’in Zonguldakspor’dan takım arkadaşı Gediz Göl acı haber üzerine duygusal bir mesaj yayınladı. 60 yıllık kardeşini kaybettiğini dile getiren Göl, “Zonguldaksporlu Yusuf Kelpetin’i (Cinnop Yusuf) maalesef kaybettik. 60 yıllık kardeşimdi. Yusuf kardeşime Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum” ifadelerinde bulundu.

Kelpetin’in takım arkadaşlarından şuan TÜFAD Zonguldak Şube Başkanı olan Ahmet Birdal da “Canım takım arkadaşım. Mekanın cennet olsun. Nur içinde yat. Beraber çok güzel sohbetlerimiz olmuştu. Konuşmanı çok özleyeceğim” paylaşımında bulundu.

Zonguldak Kömürspor’u yakından ilgilendiriyor... Ankaraspor-Nazilli maçı canlı yayınlanacak Zonguldak Kömürspor’u yakından ilgilendiriyor... Ankaraspor-Nazilli maçı canlı yayınlanacak

Hayatını il dışında sürdüren Zonguldaklı teknik direktörlerden Ahmet Kaya, “Başımız sağ olsun. Mekanı cennet olsun. Işıklarda uyusun güzel insan. Ailesine ve sevenlerine sabırlar dilerim. Çok üzgünüm” şeklinde paylaşım yaptı.

Zonguldakspor’un yerini 2012 yılından bu yana Zonguldak Kömürspor adıyla doldurmaya çalışan 2. Lig ekibinin Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk, acı haber üzerine yaptığı paylaşımda, “Zonguldakspor’umuzun efsane isimlerinden Yusuf Kelpetin’in hakkın rahmetine kavuştuğunu büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Cenazesi İstanbul’da defnedilecektir. Yusuf abimize Alah’tan rahmet, kederli ailesine baş sağlığı dileriz. Yusuf Kelpetin aslen Erzincanlı olsa da, yakın çevresinde Zonguldaklı Yusuf olarak tanınırdı. 1972 yılında Sarıyer’den Zonguldakspor’a transfer olan Kelpetin, 5 sezon formamızı giymiştir. Mekanı cennet olsun inşallah.” paylaşımına yer verdi.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ