Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nde, Zonguldak ve Karadeniz bölgesinin tek temsilcisi Zonguldakspor Basket 67 Kulübü, teknik ekip kadrosu ve yeni transfer ettiği 14 oyuncuyu spor kamuoyuna tanıttı. Site Spor Salonu’nda düzenlenen tanıtım ve imza töreninde, Kulüp Başkanı Kanat Tan ile Genel Koordinatör Kartal Tan da yer aldı.

Kurulduğu ilk yıl Bölgesel Basketbol Ligi’nde şampiyon olarak 1. Lige yükselen Zonguldakspor Basket 67, ilk kez mücadele edeceği lige yenilenen kadrosuyla girecek.

Teknik ekip ve sporcu kadrosunu baştan aşağıya yenileyen Zonguldakspor’da baş antrenör sorumluluğu Barış Güney’de. Tecrübeli antrenörün ekibi, yardımcı antrenörler Mithat Özciğer ile Oğulcan Şengül, genel menajer Ümit Türkoğlu, takım menajeri Ahmet Şanda, kondisyoner antrenör Mehmet Kaya ve masör-fizyoterapist Eşref Güner’den oluşuyor.

Kırmızı-Lacivertli takımın sporcu kadrosunda 1’i yabancı olmak üzere 14 oyuncu var.

Takımın tek yabancı oyuncusu Amerikalı pivot Sasha Goodlett. Türkiye’de oynadığı takımlarda şampiyonluklar yaşayan, en son Tarsus Belediyesi’ni şampiyon yaparak Süper Lige çıkaran skorer oyuncu, yeni sezonda Zonguldakspor’un başarısı için ter dökecek.

Sasha’nın dışında Deniz Aygül, Betül Pehlivan, Yaren Gündüz, Şenay Şale Sarısoy, Sevgi Güleç, Çisem İncel, Fahriye Bayraktar, Janset Büşra Sayın, Melike Bakırcıoğlu, Seda Öztürk, Gülfer Tokatlı, Lal Kahraman ve Bengisu Ağın kadronun diğer oyuncularını oluşturdu.

Birçoğu Milli seviyeye kadar yükselen ve çok sayıda şampiyonlukları bulunan üst düzey oyuncular,  İzmit Belediyesi, Tarsus Belediyesi, Elazığ İl Özel İdare Basketbol Kulübü, Antalya 07 Spor Kulübü, Antalya Güneşi, Kırklareli ve Karabulut Elazığ Basketbol’dan transfer edildi.

BAŞKAN TAN: “HEDEFİMİZ SÜPER LİG”

Terakkispor sezonu dayanışma gecesiyle kapattı... Yeni sezonda büyük hedeflerle görüşmek üzere Terakkispor sezonu dayanışma gecesiyle kapattı... Yeni sezonda büyük hedeflerle görüşmek üzere

Zonguldakspor Basket 67 Kulüp Başkanı Kanat Tan, ilk kez mücadele edecekleri Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nde tek hedeflerinin şampiyon olup Süper Lige çıkmak olduğunu belirtti.

Zonguldakspor’un adını yaşatmak için geçen yıl kurulan kulübün basketbolda çok büyük bir ivme yakaladığının altını çizen Tan, kırmızı-lacivertli takımın 1. Ligde, Zonguldak’ın dışında Karadeniz bölgesinde tek olma özelliği taşıdığını kaydetti.

Çok güçlü bir teknik ekip ile oyuncu kadrosu kurduklarını ifade eden Başkan Tan, “Emeğin Başkenti’nde şehirle özdeşleşen Zonguldakspor’un ismini tekrar yaşatmak için geçen sezon yola çıkmıştık. Kurulduğumuz ilk yıl Bölgesel Basketbol Ligi’nde şampiyon olarak 1. Lige yükseldik. 1. Ligdeki hedefimiz de aynı şekilde şampiyonluk olacak.” dedi.

Yeni sezonda takımı 1. Ligde kendisini kanıtlamış tecrübeli baş antrenör Barış Güney’in çalıştıracağını aktaran Kırmızı-Lacivertli Başkan, “Baş antrenörümüz Barış Güney gibi bu ligin deneyimli ismiyle çalışacağız. Zonguldakspor için kendisini ikna ettik. Hedefimizin şampiyonluk olduğunu söyledik. O da güzel bir oluşumla şampiyonluğa oynayacak kadro kurdu. Zonguldak, Cumhuriyetin ilk vilayeti. Emeğin Başkent’i. İlklerin yaşandığı bir şehir. Bu şehir her şeyin en iyisini hak ediyor. Karadeniz bölgesinde 1. Ligde tek takım Zonguldakspor. Bunun onuru ve gururu içindeyiz. Bu güzel kadromuzla birlikte tek olmanın gereğini yapacağız. Şampiyonluk yolunda bu memleketi en güzel şekilde temsil edeceğiz. Zonguldakspor’u Süper Lige çıkaracağız.” diye konuştu.

Tan, sözlerinin son bölümünde taraftara ve camiaya seslenerek, “Yönetim kurulu olarak çok çalışıyoruz. Çok emek harcıyoruz. Bu memlekete yıllar sonra Amerikalı oyuncu getirdik. Tek isteğimiz Zonguldak halkının ve taraftarın maçlarda tribünlere gelip bizi desteklemeleri” ifadelerinde bulundu.

BAŞ ANTRENÖR BARIŞ GÜNEY

“ZONGULDAKSPOR’U EL BİRLİĞİYLE SÜPER LİGE TAŞIYACAĞIZ”

Zonguldak’ta ilk defa görev yapacak olan baş antrenör Barış Güney, şampiyonluk yolunda tüm altyapı çalışmalarının tamamlandığını, bu doğrultuda lig hazırlıklarının yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Yeni sezonun tüm Zonguldak’a ve Zonguldakspor camiasına hayırlı olması dileğinde bulunan Güney, şampiyonluk için birlik-beraberlik çağrısında bulunurken, “Zonguldakspor’un 1. Ligdeki şampiyonluk düşüncesi, hepimiz için önemli bir adım. Güzel bir sezon bizi bekliyor. Öncelikle yeni sezonun tüm Zonguldak’a ve Zonguldakspor camiasına hayırlı olmasını diliyorum. Kanat ve Kartal başkana teşekkür ediyorum. Bu yapı içerisinde benim yaptığım tüm transferleri sonuna kadar desteklediler. Zonguldakspor’un Süper Lige çıkması için tüm altyapıyı oluşturmuş durumdalar. Bu durum, Türkiye’de mevcut şartlarda altından kalkılacak çok kolay bir durum değil. Basketbola ve kadına sosyal sorumluluk adı altında yatırım yaptıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

Sözlerinde birlik beraberliğe vurgu yapan Baş antrenör Güney, “Şampiyonluk yolunda herkese büyük görev düşüyor. Teknik ekibin, başkanın ve oyuncularımın yanı sıra Zonguldak halkının, taraftarın ve özellikle de basının çok önemli sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. Bir takım halinde hareket etmeli, bu takımı yukarıya taşımak için hep beraber elimizden geleni yapmalıyız. Bu yolda ilerlerken hem basından, hem de taraftarımızdan maçlara gelip takımı desteklemelerini bekliyoruz.” açıklamasında bulundu

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ