Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde lider unvana sahip Zonguldakspor Basket 67, 22’nci haftada 79-73 mağlup ettiği YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol maçında ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi taraftar ortalamasını geçti. Bin 500 kişilik seyirci kapasitesine sahip Site Spor Salonu’ndaki karşılaşmayı, genci yaşlısı, küçüğü büyüğü tam 3000 kişi izledi.

15 takımın mücadele ettiği Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nde 22’nci hafta geride kaldı. Haftaya 41 puanla lider giren Zonguldakspor Basket 67, iç saha maçlarını oynadığı Site Spor Salonu’nda, kendisini 1 puan geriden takip eden lig ikincisi YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol’u konuk etti.

Şampiyonluk yarışında final niteliği taşıyan karşılaşma öncesi organize olan Zonguldakspor Basket 67 Kulübü, tanıtım reklamları, anons ve afişlerle, hafta boyunca tüm Zonguldak’ı maça davet etti. Özellikle sosyal medya üzerinden de programlı bir şekilde yapılan maça davet çağrıları, Pazar günü oynanan maçta fazlasıyla karşılık buldu.

16.00’da başlayan karşılaşmada, 1500 kişilik tribünler bir saat öncesinden dolmaya başladı. Maça yarım saat kala bir tane bile boş koltuğun kalmadığı tribünlerdeki seyirci sayısı, ayakta izleyenlerle birlikte 3000’i buldu. Maça gelmekle kalmayan seyirci, DarkSide taraftar grubu öncülüğünde maçın her anına ortak oldu. Karşılıklı yapılan tezahüratlarla inleyen salonda, özellikle Zonguldaksporlu basketbolcuların attığı sayılar sonrası desibel en yüksek seviyeye ulaştı. Kapalı olmasına rağmen salondaki ses şiddetinin yüzlerce metre uzaklıktan duyulduğu belirtildi.

Zonguldakspor Basket 67’nin 22’nci hafta özelinde yakaladığı 3000 kişilik seyirci sayısı, Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nde final maçları dahil son yıllarda yakalanan en yüksek seyirci sayısı oldu. Potanın Elmasları, ayrıca bu haftaki verilerle birlikte, kadınlarda en üst profesyonel basketbol ligi olan ING Kadınlar Basketbol Ligi’nin seyirci ortalamasını geride bıraktı.

Basketbolda tarihi günlerinden birini yaşayan Site Spor Salonu’ndaki seyirci atmosferi ve ambiyansı, maçı yöneten hakemler Uğur Yüksel, Ozan Gündüz ve İsmail Arslan’ı da şaşırttı. Meslek kariyerlerinde ilk kez böylesi kalabalık bir seyirci topluluğu önünde görev yapan hakemler, unutamayacakları bir maç yönetti.

Karşılaşmada, Türkiye Basketbol Federasyonu’nu (TBF) temsil eden Savaş Bayram Ertürk de Zonguldak halkının basketbola olan sevgisini hayranlıkla izledi. Ertürk’ün, maçla ilgili sık sık not alıp özellikle seyircinin maça olan ilgisine vurgu yaptığı öğrenildi.

Seyirci sayısı yönünden Süper Lig seyirci ortalamasını sollayan bir haftayı geride bırakan Zonguldakspor Basket 67’nin, madenci kentinde kısa sürede oluşturduğu basketbol sevgisi, Türkiye’nin gündemine oturdu. Eski Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu’nun başkanlığını yaptığı Türkiye Basketbol Federasyonu’nun Zonguldak’a bakış açısı değişirken, ulusal kanal ve gazeteler, çoğunluğu madenci ailesi olan basketbol seyircisinden övgüyle bahsetti.  

Zonguldakspor Basket 67 Kulüp Başkan Kanat Tan, final niteliğindeki maçta, hafta boyunca yapılan çağrılara karşılık vererek gereğini fazlasıyla yapan seyirciye sonsuz teşekkür etti.

Zonguldak’ın futboldan sonra artık bir basketbol şehri olduğunu belirten Tan, “Emeğin başkenti Zonguldak, dün tarihi bir gün yaşadı. Basketbolda 3000 kişi önünde oynamak, yer olmadığı için geri dönmek zorunda kalanlarla birlikte 4000 kişiye tekabül eden bir sayıyı yakalamak gerçekten mutluluk verici. Bu bizim için büyük bir gurur. Bugün bu seyirci sayısını Süper Ligde bile yakalamak mümkün değilken, Zonguldakspor Basket 67’nin ortalamayı geçmesi üzerinde durulması gereken bir konu. Basketbolda çok özel bir takımız. Seyircimizle birlikte Kadınlar Basketbol 1. Ligi’ne büyük bir heyecan getirdik. Ligin kalitesini artırdık. Dünkü galibiyet şampiyonluk yolunda bize çok büyük bir avantaj kazandırdı. Bu şehre Süper Ligi getirmek istiyoruz. Zonguldakspor Basket 67, Süper Lige ayrı bir güzellik katacaktır. Süper Lige çok yakışacağımıza inanıyorum. Zonguldak şehri inanın her şeyin en güzelini hak ediyor. Bizi destekleyen tüm seyircimize bir kez teşekkür ediyorum” dedi.

İKİ PUAN FARKLA LİDERİZ

22’nci hafta sonunda yeniden oluşan puan tablosunda, liderlik Zonguldakspor Basket 67’ye ait. 21 galibiyet, 1 yenilgiyle 43 puan toplayan Potanın Elmasları zirvenin sahibi. Zonguldak ekibini 41’er puanla, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol ile Ferhatoğlu Edremit belediyesi Gürespor izliyor.

Ligde üst üstte 15, iç sahada da sezon başından bu yana 12 maçtır mağlup olmayan Zonguldakspor Basket 67, lider unvanın yanı sıra en az sayı yiyen takım. Kırmızı-Lacivertliler, 1242 sayıyla potasında en az sayı gören takım olurken, ardından 1248 sayıyla Edremit Belediyesi Gürespor ile 1299 sayıyla Botaş Gelişim geliyor. Temsilcimizin attığı sayı ise 1582.

İKİ MAÇ ÜST ÜSTTE DEPLASMANA GİDECEĞİZ

Şampiyonluk yolunda bir haftayı daha galibiyetle geride bırakan Zonguldakspor Basket 67, 23’üncü haftada 10 Şubat Cumartesi günü deplasmanda Fenerbahçe’yle karşılaşacak.

İstanbul dönüşünün ardından 14 Şubat Çarşamba günü bu sefer Manisa deplasmanına gidecek Zonguldakspor, Lidya Garden City Turgutlu Belediyespor’un konuğu olacak. 4 gün arayla üst üstte iki deplasman maçına çıkacak Potanın Elmasları, 25’inci haftada, 18 Şubat Pazar günü evinde Botaş Gelişim’le karşı karşıya gelecek.

Batuhan Karadeniz’den TFF’ye... “Bu iki takımı da küme düşürün” Batuhan Karadeniz’den TFF’ye... “Bu iki takımı da küme düşürün”

SPOR SERVİSİ

6-36B1A34426B1A34406B1A35506B1A35356B1A3515

puanaaa-2

Editör: Hüseyin EKİNCİ