Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde Milli maç arasının ardından heyecan kaldığı yerden devam ediyor. 14-15 ve 16 Kasım’da oynanacak maçlarla birlikte 9’uncu haftası geride kalacak ligde, şampiyonluk hedefleyen temsilcimiz Zonguldakspor Basket 67, kendisini 1 puan geriden takip eden Turgutlu Belediyespor’la karşılaşacak. 14 Kasım Salı (yarın) akşam Site Spor Salonu’ndaki maçın başlama saati 18.30.

TRİBÜNLER TIKLIM TIKLIM OLACAK

Zonguldakspor taraftarı, Potanın Elmasları için kritik bir öneme sahip karşılaşmada, tribünleri tıklım tıklım doldurmaya hazırlanıyor. Kapalı gişe oynanacak maçta, her zaman ki tribündeki yerini alacak olan taraftar ve basketbol severler, Kırmızı-Lacivertli ekibin en büyük gücü olacak.

Haftaya 15 puanla ikinci sırada giren Zonguldakspor Basket 67, bu maçı kazandığı takdirde puanını 17’ye çıkaracak. Temsilcimiz, geride kalan 8 haftada 7 galibiyet, 1 beraberlik aldı. Evinde oynadığı 4 maçı da kazanan Zonguldakspor, bu yönüyle rakip takımların en çok çekindiği deplasman takımlarından biri. Barış Güney’in öğrencileri, iç sahada en son Fenerbahçe’yi 88-75 mağlup etti.

TURGUTLU’NUN 6’DA 6’LIK SERİSİ VAR

Zonguldakspor Basket 67’nin 9’uncu hafta rakibi Turgutlu Belediyespor, 6 maçlık galibiyet serisiyle dikkat çekiyor. Sezonun ilk iki maçından mağlup ayrılan, sonrasında oynadığı 6 maçı da kazanan Turgutlu, Zonguldak’a 14 puanla 3’üncü sırada geldi. Zonguldakspor Basket 67’yi sadece 1 puan geriden takip eden Manisa temsilcisi, toplamda 554 sayı üretirken, potasında 526 sayı gördü.

Sinan Engin, Zonguldak Kömürspor’un hakkını savunmaya devam ediyor... “Bu işin takipçisiyiz” Sinan Engin, Zonguldak Kömürspor’un hakkını savunmaya devam ediyor... “Bu işin takipçisiyiz”

Turgutlu ekibinin en skorer oyuncusu 8 maçta da forma giyip 151 sayı üreten 23 yaşındaki Amerikalı pivot Nneka Ebo. Amerikalı skoreri, 102 sayıyla Şule Aktaş izliyor.

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR TAKIM HALİNDE İZLEYECEK

Öte yandan, 2. Lig Beyaz grupta haftayı 1-0'lık Ankara Demirspor galibiyetiyle kapatan Zonguldak Kömürspor, Potanın Elmasları'na takım halinde destek verecek. Teknik direktör Şenol Demir ve ekibi ile futbolcular tam kadro salondaki yerini alıp kritik maçta Zonguldakspor Basket 67'ye artı güç sağlayacak.

9. HAFTANIN PROGRAMI ŞÖYLE:

14 KASIM SALI

Saat 15.30 Danilos Pizza Bursa Antspor- Balıkesir Edremit Gürespor

17.00 Fenerbahçe-Botaş Gelişim

Saat 17.15 Aslan Yol Burhaniye Belediyespor-ÇBK Gelişim

Saat 18.30 Site Spor Salonu: Zonguldakspor Basket 67-Trippters.com Turgutlu Belediyespor

15 KASIM ÇARŞAMBA

Saat 16.00 Çankırıspor Gelişim-Tourism x Boğaziçi

Saat 17.30 HDI Sigorta Yalova VIP-Urla Belediyesi

Saat 18.00 01 Adana Basketbol-Emlak Konut Gelişim

16 KASIM PERŞEMBE

Saat 18.30 Bodrum Basketbol-Çerkezköy Belediyesi

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ