Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde 12’nci haftadan bu yana liderliği kimseye kaptırmayan Zonguldakspor Basket 67, 28’inci hafta maçında 8 Mart Cuma (yarın) günü Urla Belediyesi karşısında şampiyonluk maçına çıkacak. Barış Güney’in öğrencileri, İzmir’deki maçı kazandığı takdirde bitime iki hafta kala şampiyonluğunu ilan edip ING Kadınlar Süper Ligi’ne yükselecek.

Lider Zonguldakspor Basket 67’nin şampiyonluk maçına, 12 Eylül Spor Salonu ev sahipliği yapacak. Barış Burak Durmuş, Nur Akça ve Hasan Tunç Keskin hakem 3’lüsünün yöneteceği karşılaşmanın başlama saati 18.00.

Üst üstte ikinci şampiyonluğa çok yakın... Taner Çalova’dan büyük başarı Üst üstte ikinci şampiyonluğa çok yakın... Taner Çalova’dan büyük başarı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün kutlanacağı özel güne denk gelen şampiyonluk maçı, bu yönüyle daha anlamlı bir hal aldı. Kadın basketbolunda 2023-2024 sezonuna her yönüyle damgasını vuran Zonguldaksporlu kadın basketbolcular, kendilerine özel olan bu günde şampiyon olup çifte mutluluk yaşamak istiyor. Potanın Elmasları’nın şampiyonluğu, tüm Zonguldak’a, özellikle de Zonguldaklı kadınlara, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde çok büyük hediye olacak.

Öte yandan, Zonguldakspor Basket 67’nin şampiyonluk maçındaki rakibi Urla Belediyesi, haftaya puantajda 36 puanla 12’nci sırada girdi. Oynadığı 27 maçın 9’unu kazanan İzmir ekibi, diğer 18 maçtan mağlup ayrıldı.

Urla ekibinin kadrosunu Amarah Kıyana Coleman, Betül Atmaca, Beylem İlba, Fatma Bayram, Fatma Nur İçaçan, Hatice Öztosun, Hilal Bayraktar, İrem Tulgar, Melisa Çalışkan, Neslihan Demir, Revaziye Gönül Dönmez ve Tuğçe Kanat oluşturuyor.

24 maçta 250 sayısı bulunan İrem Tulgar ile 26 maçta 216 sayı atan Hilal Bayraktar Urla ekibinin en skorer iki ismi. Amerikalı Coleman, geçen hafta transfer olduğu Urla Belediyesi’nde ilk maçında 33 dakika süre alıp 24 sayı kaydetti.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ