2. Lig Kırmızı grupta Play-Off mücaedelesi veren Zonguldak Kömürspor ile alt sıralardan kurtulmanın hesaplarını yapan Balıkesirspor, 18’inci hafta maçında karşı karşıya gelecek. 11 Aralık Pazar günü saat 14.00’te Karaelmas Kemal Köksal Stadı’ndaki karşılaşma, iki şehir takımını tam 46 yıl sonra karşı karşıya getirecek.

Türk futbolunun iki güzide kulübü, en son 1975-1976 sezonunda Süper Ligde, o zaman ki adıyla Türkiye 1. Futbol Ligi’nde 13 ve 28’inci haftalarda karşı karşıya geldi.

1975-76 SEZONUNDAN

BU YANA HİÇ KARŞILAŞMADILAR

1975-1976 sezonunda 16 takımdan oluşan Türkiye 1. Futbol Ligi 30 hafta sürdü. Trabzonspor’un şampiyonluğuyla tamamlanan, Fenerbahçeli Cemil Turan ile Ankaragücü’nden Ali Osman Renklikurt’un 17’şer golle gol krallığını paylaştığı sezonda, o zaman ki adıyla Zonguldakspor sezonu 26 puanla 13’üncü tamamlayarak ligdeki yerini korudu. Balıkesirspor ise 25 puanla son sırada tamamladığı sezonun ardından ligden düştü.

SON İKİ MAÇIN BİRİ BERABERE BİTTİ,

DİĞERİNİ ZONGULDAK KAZANDI

İki şehir takımı, son kez rakip oldukları 1975-1976 sezonunda 28 Aralık 1975’te Balıkesir’de, 16 Mayıs 1976’da ise Zonguldak’ta karşı karşıya geldi. 13 ve 28’inci haftalara denk gelen karşılaşmaların ilki karşılıklı gollerle 1-1 sona ererken, rövanşı 2-0’lık skorla Zonguldak kazandı.

ZONGULDAKLILAR, BALIKESİRSPOR FORMASIYLA

ZONGULDAKSPOR’A KARŞI OYNADI

1976 yılında tarihler 16 Mayıs’ı gösterirken Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda o zaman ki adıyla Zonguldak Şehir Stadı’nda oynanan Zonguldakspor-Balıkesirspor arasındaki maç, tarihte önemli bir yere sahip.

FIFA Dünya Kupası finallerinde maç yönetmiş ilk Türk hakemi unvanına sahip Doğan Babacan’ın yönettiği karşılaşmada, Zonguldakspor tarihinin efsane isimlerinden Ahmet Birdal ile Gediz Göl, Balıkesirspor formasıyla Zonguldakspor’a karşı forma giydi.

Yine efsane teknik adamlardan Turan Bodur’un teknik direktörlüğünü yaptığı Zonguldakspor’un o dönem ki maçta ilk 11’in,i Faruk Özceylan, Turgut Öndül, Ulvi Girginfırat, Hüseyin Çetinkaya, Osman Sönmez, Hamdi Kayhan, Salih Uralgil, Salçuk Yalçıntaş, Remzi Sezer, Şaban Kartal ve Metin Parlaroğlu oluşturdu.

Balıkesirspor’un ilk 11’inde ise, Aydoğan Tunay, Bülent Gürsoytrak, Mustafa Çimen, Sezer Aktulay, Ahmet Birdal, Abdullah Işıldak, Kamuran Gazi, Gediz Göl, Reşit Koşar, Sabri Göz ve Ömer Umdu yer aldı.

Her iki yarıda bulduğu gollerle Balıkesir ekibini 2-0 yenen Zonguldak’ın golleri, 33’üncü dakikada Salih Uralgil ile 69’uncu dakikada Şaban Kartal’dan geldi.

Balıkesir temsilcisinin sezon sonu 1. Lige veda etmesinin ardından Balıkesirspor ile Zonguldakspor, bu sezona gelesiye kadar farklı lig kulvarlarında mücadele ettiği için hiçbir sezon karşı karşıya gelmedi. Balıkesirspor’un geçen sezon 1. Ligden düşmesi ve Zonguldakspor’un da 2. Ligdeki yerini koruması üzerine aynı gruba düşen iki takım, Pazar günü tam 46 yıl sonra 3 puan mücadelesi verecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi