İşte futbolumuzun geldiği son nokta... Futbol hiç kimsenin gözünün yaşına bakmıyor! İşte futbolumuzun geldiği son nokta... Futbol hiç kimsenin gözünün yaşına bakmıyor!

2. Lig Beyaz grupta alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor ile Altınordu arasında 28 Ekim Cumartesi günü oynanacak 11’inci hafta karşılaşması, Zonguldaklı iki efsane futbol adamı Ahmet Birdal ile Volkan Yayın’ı 50 yıl öncesine götürecek. Hem Zonguldakspor, hem de Altınordu’nun tarihinde önemli bir yere sahip olan Birdal ile Yayın, iki takımın 1973-1974 sezonunda İzmir Alsancak Stadı’nda oynadıkları maçta birbirlerine rakip olmuştu.

1973-1974 sezonunda mücadele ettiği 2. Lig Beyaz grupta şampiyon olarak Türkiye 1’nci Ligi’ne yükselen Zonguldakspor şimdiki adıyla Zonguldak Kömürspor, bu sezon olduğu gibi o dönem de Altınordu’yla aynı gruptaydı. İzmir ekibiyle 16 Aralık 1973 ve 21 Nisan 1974 tarihlerinde İzmir Alsancak ve Zonguldak Şehir Stadı’nda karşı karşıya gelen Zonguldakspor, ilk maçta 1-1 berabere kaldığı rakibini, ikinci maçta 2-1 mağlup etti.

16 Aralık 1973’te İzmir’de karşılıklı gollerle 1-1 berabere sona eren karşılaşmada, hayatlarını şuan Zonguldak’ta sürdüren iki efsane futbol adamı Ahmet Birdal ile Volkan Yayın, Zonguldakspor ve Altınordu formaları altında birbirlerine rakip olmuştu. O dönem Zonguldakspor’da kaptanlık yapan Birdal ile Altınordu formasıyla 1976  yılında “2. Ligden Milli takıma çağırılan ilk futbolcu” unvanı kazanan ve 1977 yılında Zonguldakspor’a transfer olarak yıldızını daha da parlatan Volkan Yayın, Cumartesi günü Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynanacak Zonguldak Kömürspor-Altınordu maçıyla 50 yıl öncesine gidecek.

Yarım asır önce formasını giyip birbirlerine rakip oldukları takımlar arasında oynanacak maçı, bu kez efsane iki futbol adamı olarak tribünden izleyecek olan 75 yaşındaki Ahmet Birdal ile 73 yaşındaki Volkan Yayın, 90 dakika mücadelesiyle birlikte yarım asır öncesini zihinlerde yeniden yaşayacak.

Öte taraftan, Zonguldakspor’un o dönemki kadrosunda Ahmet Birdal’ın yanı sıra Fuat Gökhan, Orhan Ünal, Hamdi Kayhan, Turgut Öndül, Kayhan, Türker Gülsoy, Gediz Göl, Şaban Kartal, Halil Güngördü, Salih Uralgil, Kayhan Gürhan, Nuruttin Sayal ve Yusuf Kerpeten gibi isimler de yer alıyordu. Aralarında Zonguldaklı futbolcuların da bulunduğu efsane isimlerin birçoğu yaşamanı Zonguldak ve il dışında sürdürürken, bir çoğu ise hayatı kaybetti.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ