Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde 2023-2024 sezonu için artık geri sayıma geçildi. 16 takımın katılımıyla oynanacak lig, 23 Eylül Cumartesi günü start alacak.

Geçen yıl kurulan ve ilk sezonunda Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi’nde Play-Off ikincisi olarak Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ne yükselen Zonguldakspor Basket 67, ilk kez mücadele edeceği lig öncesi teknik ekip ve oyuncu kadrosunda büyük bir değişime gitti.

Baş antrenörlüğe Barış Güney’i getiren Kırmızı-Lacivertli temsilcimiz, 14 yeni transferle yeniden takım kurdu. Aralarında Milli deneyime sahip, üst düzey lig tecrübesi ve sayısız şampiyonlukları bulunan oyuncuların yer aldığı güçlü kadro, şimdiden şampiyonluğun favorisi olarak gösteriliyor.

Yeni sezon hedef planlamasını tamamıyla şampiyonluğun üzerine kuran Zonguldakspor Basket 67, sezonun ilk maçını 23 Eylül Cumartesi günü saat 16.00’de Emlak Konuk Gelişim’le oynayacak. Kadınlar Süper Ligi’nde mücadele eden Emlak Konut’un rezerv takımı olan Emlak Konut Gelişim’le oynanacak karşılaşmaya, İstanbul Yeni Bosna’daki Şehit Mustafa Özel Spor Salonu ev sahipliği yapacak. Karşılaşma, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF) you tube kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Uzun kamp döneminin ardından artık tamamen lige konsantre olan Potanın Elmasları, deplasman maçını kazanıp sezonu galibiyetle açmak istiyor. Basketboldaki temsilcimiz, deplasman sınavının ardındah evindeki ilk maçında ise, 30 Eylül Cumartesi günü, Site Spor Salonu’nda 01 Adana Basket’i konuk edecek.

Kadınlar Basketbol Ligi’nde ilk haftanın diğer maçlarında, HDI Yalova VIP-Turgutlu Belediye, Aslan Yol Burhaniye Belediyespor-Bursa Antspor, Çankırıspor-Rize Belediyesi, 01 Adana Basketbol- Fenerbahçe Gelişim, Tourism X Boğaziçi-BOTAŞ Gelişim, ÇBK Mersin Gelişim-Çerkezköy Belediyesi, Urla Belediyesi-Edremit Belediye karşı karşıya gelecek.

SPOR SERVİSİ

Zonguldak Kömürspor, Sinan Engin’i “fahri hemşehri” ilan etti... Hakkımızı bir Zonguldaklı gibi savunuyor Zonguldak Kömürspor, Sinan Engin’i “fahri hemşehri” ilan etti... Hakkımızı bir Zonguldaklı gibi savunuyor

Editör: Hüseyin EKİNCİ